Mange valfarter til Erlingbu. Men en times kjøring fra byen finnes en annen perle. Bildet er tatt forrige vinter, med utsikt mot Lurfjelltinden. Foto: Andreas Sandnes Olsen

Lei køgåing til Erlingbu? Nå kjøres det spor i Saltens minst kjente langrennsperle

7 mil utenfor Bodø by, men fortsatt i Bodø kommune, finner man den.


Du har sikkert vært på slalåmski i Vestvatn - men var du klar over at de ivrige løypekjørerne ved slalåmbakken hver vinter kjører opp en bred fjelløype for langrennsski som stort sett står nesten urørt? 

 

UKJENT PERLE

Løypa starter like ved vegen som fører inn til alpinanlegget. Hold øynene plantet til venstre, og det åpenbarer seg en langrennstrasé. Parkere kan man gjøre ved skistadionen på Vestvatn, på venstre side rett etter man kjører av riksvei 812. 

Herfra venter et par kilometer flat trasé retning Vesterli før løypa snur 180 grader og tar deg opp til fjellet. 

Her venter utsikt mot Lurfjelltinden, Misværfjorden, og ellers store deler av Salten. 

Saken fortsetter under bildet.

For mindre enn to dager siden er denne fjelløypa oppkjørt. Foto: Skjermbilde fra skisporet.no

 

OPPKJØRT

Området rundt Gjømmervatnet er ei perle som mange utforsker om sommeren, men

det er mindre besøkt om vinteren, da veien er stengt. Løypa tar skiløperne på en runde langs både Gjømmervatnet og toppen av alpinbakken, alt ettersom hvilken vei man velger. 

Mulighetene er dermed store for å kombinere langrennsturen med eksempelvis isfiske (om du har fiskekort). Utforkjøringen tilbake ned fra fjellet vil også by på mye moro for både store og små, i en god og bred løype. 

Per nå er ikke hele runden kjørt opp, men traséen dekker det meste av området oppe ved Gjømmervatnet. 

For å nevne andre steder, vil det etter alt å dømme kjøres opp løyper kun et steinkast unna. Stormfjell IL dugnadsgjeng er ivrige løypekjørere, og bruker å utnytte snøføret til å kjøre opp løyper oppe på Beiarfjellet. Per nå er der kun kjørt opp i lysløypa i Larsoslia, men med nedbørsmengdene som nå er lavet ned bør det ikke være lenge til det kommer spor også på bar-fjellet. 

Verdt å nevne er også Sulitjelma, hvor Fjellfarer har kjørt opp mange kilometer med løyper mot Balvatnet. 

Foto: Sondre Skjelvik

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.