Foto: Roar Wiik

Liker du regn, høststormer og kjølig temperatur? Da er det bare å smøre deg med tålmodighet

Bodø har smykket seg med finvær i flere dager, til mange bodøværingers store forundring. Nå kan vakthavende meteorolog hos Storm Geo, Olav Erikstad, meddele at finværet skal fortsette en god stund fremover.


Meteorologen hadde en travel dag på jobben ettersom den første høststormen er på vei mot oljeplattformene i Nordsjøen. I Bodø derimot er det bare solstråler å se i den kommende perioden. 

Erikstad forteller at det blir østavind i mange dager fremover. 

– Med mindre man befinner seg i grensetraktene er det stort sett pent vær. Samtidig må man passe seg for østavinden. Den er beryktet fra når den treffer flyplassen, men det blir pent vær utover for Bodø, sier meteorologen. 

Til og med ut i neste uke skal det bli fint vær. 

– Vi må langt frem i tid før det blir noen endringer i været. Vi må ut i neste uke før det blir endringer og knapt nok da. Det blir litt mer skyer i neste uke, men det er ikke tegn til mye nedbør. Det skal fortsatt være østavind og kanskje dreie mer mot sør. Det er ikke dårlig vindretning for Bodø det heller. 

– Det blir fint vær og det er bare å glede seg over, og stålsette seg til vinteren ved å nyte finværet. 

Temperaturmessig skal det fortsette med i underkant av ti grader til langt ut i oktober. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.