Foto: Pressefoto

To år på etterskudd kommer endelig Lissie til Bodø

Den internasjonale indieartisten, Lissie, slapp for omtrent en uke siden ett nytt album som første på rundt fire år. Nå er hun på turné i Norge og ender norgesturneen i Bodø på lørdag.


 
 – Det føles veldig bra. Jeg har ikke gitt ut et nytt album siden mars 2018. Åpenbart har vi alle levd gjennom en pandemi. Mye har skjedd, så det føles så bra å ikke bare ha ny musikk uten, men også være tilbake i verden igjen, sier hun til Bodø Nu. 

– Hvordan har responsen vært? 

– Den har vært så bra. Jeg gjorde albumet ferdig for omtrent ett år siden, men det slapp først nå på fredag. Det er så deilig å få så mye positive tilbakemeldinger på sosiale medier. Min familie og venner har også sendt meg hyggelige meldinger. Så jeg tror folk virkelig liker det. 

Avlyst siden 2020

Søndag spilte hun konsert i Oslo, noe som betyr at Norge er de aller første som har fått en smakebit av sangene fra det nye albumet «Carving canyons». 

– Jeg tror det gikk veldig bra, sier artisten ydmykt som har skvist inn litt tid i sin travle timeplanen for et intervju. 

Denne uka har hun nemlig fylt opp med konserter i blant annet Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim, og sist men ikke minst, Bodø. 

– Jeg skulle egentlig spille disse konsertene i 2020, også ble de ombooket hvert fall to ganger. Men det endte faktisk veldig bra med at vi bare ombooket showene fra 2020, til denne uka. Det var perfekt timing å slippe albumet nå, forklarer hun. 

Foto: PressefotoEt tungt brudd

Albumet hun nå har sluppet heter «Carving Canyons» som hun brukte nesten ett helt år på.

– Jeg startet å lage albumet i november 2020. Da pandemien startet gikk jeg gjennom et ganske hardt kjærlighetsbrudd som skjedde mai det året. Det gjorde at jeg tilbrakte hele sommeren det året på en gård med hunden min. Jeg var veldig isolert, og jeg prøvde å komme over bruddet. Ikke bare mitt brudd, men også hele verden som gikk gjennom korona-pandemien. Det var mye som var uvisst og det var mange harde ting å komme gjennom. Jeg brukte derfor mye av tiden til å tenke på livet mitt og hvilke feil jeg har gjort, hvilke egenskaper jeg misliker ved meg selv som person. Jeg hadde ingen steder å flykte til, jeg måtte sitte igjen med følelsene mine. Samtidig følte jeg at jeg lærte mye om meg selv, forklarer hun. 

– Det som er unikt med «Carving canyons», er at jeg skrev den og spilte det inn trinnvis i løpet av året. Mot slutten følte jeg meg helbredet, i forhold til den smerten jeg hadde da jeg startet. Sangen og albumet er veldig spesielt og kjært for meg. Det minner om en vanskelig tid i livet mitt. Men jeg kom meg gjennom, og jeg er på andre siden av det nå. 

Saken fortsetter under bildet.

Lissie og bandet da hun opptrådte på Nyholmen Skandse for noen år tilbake. Foto: Privat

Mimrer tilbake 

Som nevnt kommer hun til Bodø for å opptre på Svømmehallen scene, som siste stopp på sin norgesturné. Det blir dog ikke hennes første møte med Bodø, da hun har opptrådt her opptil flere ganger, blant annet på Parkenfestivalen og Nordland Musikkfestuke. 

Lissie har reist land og strand for å holde konserter, og innrømmer at hun sliter med å huske så mange detaljer fra Bodø, men noe som virkelig har satt sitt preg er naturen

– Alt kommer tilbake til meg når vi snakker om det. For omtrent fem år siden spilte jeg på Nyholmen Skandse. Jeg husker at jeg spilte foran mange folk som satt oppover en bakke. Jeg liker det norske folket generelt, men jeg liker spesielt hvordan dere omfavner naturen. Det er noen av mine favoritt ting med Norge; hvor stor del naturen er i deres liv, sier hun og forklarer at naturen også er en viktig del hennes hverdag.

Arrangørene tok Lissie med til Saltstraumen, hvor hun fikk smakt norsk fisk. Foto: LissieHun eier nemlig en gård på 45 dekar i North-Eastern Iowa i nærheten av Minnesota. Hvor hun dyrker grønnsaker og til og med produserer sitt eget popcorn, som hun opplyser før hun fortsetter på historien: 

– Samme dag tok arrangørene meg med bort til Saltstraumen. På en skikkelig koselig lunsj med masse sjømat og fisk. Det var virkelig vakkert, sier hun og tilføyer at hun faktisk er dødelig allergisk mot noen typer sjømat. 

– De siste gangene jeg har spist muslinger og østers, har jeg blitt så syk at jeg nesten døde. Tydeligvis er det ikke ment at jeg skal spise sjømat, men jeg elsker fisk, som for eksempel syltet sild. Jeg fikk hvert fall smakt litt norsk fisk, sier hun. 

Saken fortsetter under bildet. 

Lissie husker godt naturen og publikum som satt oppover bakken ved Nyholmen Skandse. Foto: Privat

Håper å komme tilbake

Selv om hun elsker naturen og alltid prøver å komme seg ut i frisk luft i en hektisk turné-timeplan, rekker hun dessverre ikke å oppleve noe annet enn flyplassen, Svømmehallen og hotellrommet denne gangen.

– Forhåpentligvis inviterer noen meg tilbake i løpet av sommeren, sier hun håpende.

– Jeg gleder meg veldig til å komme til Bodø. Når jeg forteller mine norske venner at jeg skal til Bodø, så er det mange som sier at de ikke har vært der, men har veldig lyst. Jeg føler meg veldig heldig som føler at jeg har vært i flere norske byen enn flere av mine norske venner. Jeg elsker muligheten til å komme nordover til Bodø. Det er nydelig. 

– Hva er forventningene til bodøpublikummet?

– Vel, det er en lørdag kveld, og langt nord - kanskje folk kommer til å være litt fulle. Jeg vet ikke, sier hun humoristisk og legger til: 

– Neida, jeg håper at publikum vil være snille, med mye energi. Jeg håper alltid at publikum ikke bare har det gøy, men også at de blir rørt og inspirert av musikken. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

kultur