Det ville seg ikke for Glimt og Morten Konradsen mot Haugesund. Foto: Per-Inge Johnsen

Alt raknet for Glimt mot Haugesund

Skrevet av Sindre Kolberg
03.11.2019 18:19 - OPPDATERT 04.11.2019 06:02

Ga fra seg tomålsledelse og pådro seg rødt kort. Vi fulgte kampen mens den pågikk.

Der er det slutt. Glimt gikk fra himmel til helvete på kort tid. 2-0 ble snudd til 2-2 og rødt kort i andre omgang. Med det er Molde 99% sikkert seriemester. Sølvet er dog fortsatt innen rekkevidde. Vi takker for følget i kveld!

2. OMGANG:

90. minutt: Endre Kupen kommer inn for Glimt på overtid. Zinckernagel går ut.

83. minutt: Vil seg ikke for Glimt nå. Ser tunge og energifattige ut, de gule.

78. minutt: MÅL! Der ligger den. Haugesund pisker ballen inn i feltet, og innbytter Vegard Bergan får ikke stokket beina. Ricardo rekker ikke å reagere, og selvmålet er et faktum. 2-2.

74. minutt: Stor sjanse til Haugesund. Samuelsen får ballen inne i feltet, men skyter over.

71. minutt: RØDT KORT! For en merkelig situasjon. Zinckernagel pisker ballen inn i feltet, og Glimt-spillerne står i kø for å sette kula i mål. Haugesund-forsvaret får delvis klarert, og i et vilt forsøk på å nå kula setter Fredrik Bjørkan knottene i Kallevåg. Dermed får han sitt andre gule kort for kvelden. Den var vel noe streng?

69. minutt: Det er også det siste Lode gjør i denne kampen. Erstattes av Vegard Bergan.

68. minutt: Lode med en flott pasning til Reitan, som feier ballen inn i feltet. Ender med et skudd fra Saltnes som går over mål.

[annonse]
66. minutt: Boniface er ferdigspilt. Vegard Leikvoll Moberg kommer inn på topp.

60. minutt: Stor sjanse! Evjen er maestro på midtbanen, og spiller elegant igjennom Hauge. Han prøver å bøye ballen i hjørnet fra kanten av 16-meteren, men skuddet blir alt for løst.

57. minutt: Boniface stuper inn i en duell med en Haugesund-stopper. Får et soleklart gult kort.

56. minutt: Morten Konradsen lader børsa fra 18 meter. Rett i klypene til Sandvik.

52. minutt: Glimt fosser fremover, men pasningen i bakrom fra Boniface er langt ifra god nok.

46. minutt: Vi er i gang igjen på Aspmyra! Ingen bytter i pausen.

Der er det pause! Glimt leder 2-1 etter scoringer av Hauge og Evjen. Velde reduserte for Haugesund midtveis i omgangen. Vi er tilbake når andre omgang blåses i gang.

1. OMGANG:

40. minutt: Boniface nærmer seg sitt første mål for Glimt, men det vil seg ennå ikke. Igjen kommer nigerianeren seg i god posisjon, men Haugesund får med nød og neppe klarert.

33. minutt: Ai, ai, ai. Lode sklir på den sleipe banen, og holder på å slippe Haugesund alene mot mål. Bjørkan må rive ned en motspiller utenfor boksen for å rydde opp, og pådrar seg gult kort. Velde smeller det påfølgende frisparket langt over mål.

30. minutt: Mer Boniface. Dundrer fremover i stor fart og har flere spillere med seg. Velger i stedet å skyte - rett i blokka. Evjen sklir når han skal plukke opp andreballen.

25. minutt: Nytt forsøk fra Boniface. Denne gang fra 16 meter. Keeper Sandvik har like god kontroll denne gang.

22. minutt: Glimt får en fin kontringsmulighet. Boniface får ballen på midten og har med seg to mann. Prøver i stedet å lobbe over keeper fra 50 meter. Ikke Beckham-klasse på den.

18. minutt: MÅL! Herlighet for en kamp! Velde reduserer for Haugesund umiddelbart. Reitan havner på glattisen inne i egen 16-meter mot to hvitkledde spillere når Krygård header kula mot bakerste stolpe. Velde dundrer ballen opp i krysset bak Ricardo. 2-1!

17. minutt: MÅL! Unggutta herjer på Aspmyra i dag! Denne gang er det Jens Petter Hauge som er sist på ballen. Han dunker ballen kontant i hjørnet fra 12-13 meters hold. Målgivende pasning? Håkon Evjen, såklart. 2-0!

16. minutt: Hjemmelaget som har styrt kampen etter scoringa.

10. minutt: MÅL! Der sitter den sannelig! Brede Moe finner Evjen i mellomrommet. Han vender opp og kliner ballen i hjørnet. Den skal Haugesund-keeperen ta, men hvem bryr seg vel om det? 1-0!

7. minutt: Ikke vært Bodø/Glimt slik vi har lært dem å kjenne i starten av denne kampen. Presspillet sitter ikke foreløpig.

5. minutt: STOR SJANE! Haugesund feier ballen gjennom hele feltet, og på bakerste stolpe smeller Kallevåg kula i metallet. God jobb av Fredrik Bjørkan som hindrer FKH-spilleren i skuddøyeblikket.

4. minutt: Reitan får ballen på høyresiden, men legget mot Boniface blir alt for dårlig. Bedre takter av hjemmelaget nå.

[annonse]
2. minutt: Bortelaget som har styrt showet i starten her. Gått ut med høyt og aggressivt press, Haugesund.

Lagene entrer banen. Straks klart for avspark her på Aspmyra!

FØR KAMP:

Det drar seg virkelig til i medaljekampen i Eliteserien. Fire kamper gjenstår, og Bodø/Glimt ligger fremdeles på andreplass.

Gulltoget til Molde har, etter alt å dømme, forlatt perrongen. Nå handler alt om å sikre sølvet foran nesa på Odd og Rosenborg.

I skrivende stund er det fire poeng ned til tredjeplass og fem til fjerdeplass. Dermed vil seier mot dagens motstander Haugesund være et langt steg mot edelt metall før Molde, Rosenborg og Viking skal møtes i de siste rundene.

Glimt tar også positive nyheter med seg til dagens kamp. Marius Lode er tilbake etter skade, og går inn i midtforsvaret sammen med Brede Moe. På den andre siden er Patrick Berg suspendert, noe som gir Morten Konradsen en sjelden sjanse på midtbanen.

Bodø/Glimt stiller med følgende lag i dag:

Ricardo Friedrich; Erlend Dahl Reitan, Marius Lode, Brede Moe, Fredrik André Bjørkan; Morten Konradsen, Ulrik Saltnes, Håkon Evjen; Philip Zinckernagel, Victor Boniface, Jens Petter Hauge

Benken:

Nikita Haikin, Vegard Bergan, Vegard Leikvoll Moberg, Runar Hauge, Oliver Sigurjonsson, José Isidoro, Endre Kupen

Bodø Nu følger kampen DIREKTE fra klokken 18:00.