Fauskebandet Inculcado har vært på veien de siste helgene, for å feire singelen Dance My Way. Lørdag avslutter de turneen på Sinus.

Lover skikkelig rockefest

Det kan knapt bli bedre for Inculcado, som er i ferd med å avrunde Dance My Way-turneen. Fredagskvelden tilbringer de på Bastard Bar i Tromsø, men lørdag er Fauske-bandet nesten tilbake på hjemmebane. 

– Det blir litt kontrast; fredag skal vi spille i en kjeller i Tromsø, og lørdag på den fineste scena i Bodø, sier trommeslager Lars-Martin Hunstad, som i likhet med resten av bandet gleder seg stort til avslutningen i Bodø - etter å blant annet ha trukket fulle hus i Trondheim og Oslo den siste tiden. 

– Vi har ikke spilt på nye Sinus før. Det er den største scenen vi skal stå på i løpet av turneen, så vi har gledet oss skikkelig til dette, sier Hunstad, og lover samtidig at bandet har med seg noe litt ekstra til turnéavslutningen.

– Som i pyro og strippere? 

– Hehe, nei det kan vi jo bare ønske oss. Men vi legger opp til et skikkelig rockeshow for å feire turneen, sier Hunstad. 

Eventyrlig reise

Han forteller om en eventyrlig reise så langt. Bandet har spilt flere konserter i løpet av noen uker enn de tidligere har gjort på et helt år. Etter mange år som band har de nå kommet dit at de virkelig vil satse på musikken. Dance My Way er bare første låt av det som kommer til å bli en hel rekke singler fra Inculcado. 

– Nå når turneen er over, begynner vi å lade opp til sommeren og høsten. Vi skal spille på noen få festivaler i sommer, noe som fremdeles er litt hemmelig. Til høsten blir det flere singelslipp, og vi skal også slippe noen musikkvideoer. Etter hvert har vi også planlagt enten en EP eller et album.

Inculcado har vært i studio både i Umeå og Bodø.

I Sverige har de blant annet bidratt med en låt til On The Mend-prosjektet, som er et helt unikt globalt musikkprosjekt til støtte for kreftrammede. Prosjektet startet høsten 2014, og har nå gitt ut sin andre plate. I alt deltok 76 artister på prosjektet i 2014 og 2015, og i fortsettelsen er det med artister fra både Norge, Sverige, Finland, England og USA.

– Vi spilte inn de to første platene våre i Umeå, og har jobbet med en svært dyktig produsent der, sier Hunstad.

Som forteller at bandet også har funnet sammen med Something From Nothing og produsent Christian Lorentsen i Bodø. Blant annet på den nye singelen. 

– Det er den første låta vi slipper med han som produsent, men han blir med også videre. Lorentsen er utrolig dyktig og har en stor lidenskap for musikk. Samtidig får han oss til å tenke litt nytt, og utfordre oss selv litt, sier Hunstad.

(Saken fortsetter under bildet.)

Inculcado består av Bjørn Morten Johansen (vokal og gitar), Fredrik Teodor Siggerud (bass), Ole Tobias Moen (gitar) og Lars-Martin Hunstad (slagverk).

Ser mot utlandet

Turnélivet den siste tiden har ikke bare ført til å sveise bandet sammen. Det betyr også at mange flere har oppdaget gjengen fra Fauske. 

– Tidligere har vi spilt mer nærmere hjemme. Denne gangen kom det folk på konsertene våre som ikke hadde hørt oss før, men ville sjekke oss ut. Jeg tror nok vi har fått noen nye fans både i Trondheim og Oslo, sier Hunstad. 

Nå har bandet lyst til å bevege seg enda lenger hjemmefra.

– Vi spilte nylig i Kabelvåg, og da hadde vi en lydmann fra England. Han hadde stor tro på at musikken vår kan gjøre det bra der borte. Både der, i Tyskland, Frankrike og Finland faktisk tror jeg vi kan finne en fanskare. Vi har i alle fall lyst til å prøve oss, sier Hunstad, og legger til: 

– Vi har i alle fall både planer, ønsker og ideer - så får vi se hva det blir til etter hvert. Vi tar i alle fall musikken opp et hakk. Vi har spilt sammen i sju år, med litt dødtid på grunn av studier, jobb og slike ting. Men vi har jo selvsagt lyst til å komme dit at vi kan jobbe med musikken på fulltid.

Men først venter Bodø - og Sinus. 

– Tidligere i uka var det solgt en god del billetter, så vi håper på fullt hus. Det hadde vært skikkelig kult.

Inculcado

Bandet består av Bjørn Morten Johansen (vokal og gitar), Fredrik Teodor Siggerud (bass), Ole Tobias Moen (gitar) og Lars-Martin Hunstad (slagverk).

Bandet spiller feelgood gitarrock med kraft og sjel, toppet med særegen sound. Resultatet er et forrykende orkester med sitt helt eget musikalske fingeravtrykk. 

 

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.