I april arrangerte Innstranda renn på Bestemorenga. Foto: Illustrasjonsbilde/Roar Wiik

Må flytte skirennet til Valnesfjorden: – De siste dagers mildvær har tært på løypene

Skrevet av Maiken Johnsen
30.12.2018 11:42 - OPPDATERT 30.12.2018 14:57

Hvert år arrangerer Innstranda idrettslag skirenn på nyttårsaften. I år går det derimot ikke helt etter planen, på grunn av for lite snø.

I morgen arrangerer Innstranda idrettslag deres årlige nyttårsrenn. Rennet har blitt holdt på Bestemorenga de siste årene, og det var også planen i år, men på grunn av været har de sett seg nødt til å flytte rennet til Valnesfjord Helsesportsenter.

– Årsaken er rett og slett fordi det er for lite snø. Vi hadde lenge et håp om at vi skulle kunne klare å holde det på Bestemorenga, men de siste dagers mildvær har tært på løypene, sier rennleder Elin Haugland. 

– Det er vel nysnø på vei nå, men det kommer dessverre et døgn for sent, legger hun til. 

Dermed blir arrangementet noe annerledes enn planlagt. 

– Fasilitetene blir nok ikke så bra som det kunne vært. Men vi har troen på at rennet blir veldig bra. Det er rikelig med snø i Valnesfjorden, sier Haugland. 

Skirennet blir holdt for 37. gang. 

– Desember er en utsatt værmåned i Bodø, så rennet har vært flere forskjellige plasser. Vi har arrangert i alle år, men flyttet etter snøen, sier rennlederen. 

I år skal 46 lag være med på stafetten.

– Målet med rennet er egentlig bare å få en god treningsøkt og gi deltakerne en god form til viktige løp på nyåret, sier Haugland. 

[annonse]
 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.