Foto: Nordland Musikkfestuke

Måtte flytte festen innendørs: – Ingen kan gjøre noe med været

– Det blir kjempefest i Stormen!

Det opplyser Nordland Musikkfestuke i en pressemelding. 

Årets sommernachspiel skulle i utgangspunktet feires utendørs i Bodøsjøen, men er nå flyttet inn til Stormen. 

– Det ble en stor og vellykket fest i Stormen for fire år siden, og i år skal den bli enda bedre!

Nå som da er det været som har tvunget festivalen til å flytte festen innendørs. 

—Vi klarte å lage stor og vellykket fest innendørs i stedet for ute i 2018, og vi skal klare det enda bedre i år. Dessuten tror jeg vi skal sette ny europeisk rekord i bruk av konfetti, lover leder for marked, Fredric Persson i Nordland Musikkfestuke i en pressemelding. 

Ingen andre store endringer 

— Programmet blir i all hovedsak slik som det allerede er annonsert, bare med et annerledes og noen synes bedre inntrykk, siden det er inne og ikke ute. Men det blir fest og moro likevel, forhåpentlig med mye latter og moro, konfetti og jubel, og fremfor alt mye god musikk, sier Persson som elsker å lage denne typen store festligheter.

Han håper innendørs-festen i Stormen blir litt på samme måte som «Last night at the Proms», som flere kjenner fra de årlige tv-visningene av dette showet. 

Kan ikke krangle med været. 

Kunstnerisk leder for årets Sommernachspiel er ingen ringere enn Bjarte Eike, som snudde byen på hodet da han var festivalprofil i 2019. Sammen med vårt eget Arktisk Filharmoni, sopranen Berit Norbakken og Steven Player og Hans Knut Sveen fra Barokksolistene byr de på storslåtte og kjente toner.

— Jeg tror mange nå som den gangen kommer til å synes at det er bedre å være inne enn ute. Det er ikke alle enige i, men ingen kan gjøre noe med været. Når det er meldt opp i stiv kuling i kastene og bøttevis med regn lar verken forberedelser eller selve showet seg gjennomføre, sier Eike i pressemeldingen. 

[annonse]

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.