Magnus Bein er død. Arkivfoto: Markus André Jensen
1991-2017

Magnus Bein er død

Magnus Bein er død, 26 år gammel.


Magnus Silsand Skulbru het han egentlig, og alle som har møtt den koselige mannen eller hørt ham synge, vil sørge i dag.

Som 17-åring flyttet Bein fra Leknes til Narvik for å studere ved musikklinja der. De siste årene har han bodd i Bodø, og gjort seg sterkt bemerket.

Ikke minst ved sine konserter: Lavmælt, med intens tilstedeværelse og en inntagende stemme.

Magnus Bein vant Bo:Larm på Dama Di, han har spilt mange konserter, blant annet under Parkenfestivalen. Han ble også booket inn til Trænafestivalen, Rootsfestivalen og Slipen scene.

I 2015 fikk han 100.000 kroner fra fondet «Stjerneløft» som skal løfte fram og videreutvikle artister i Nordland. I juryen satt blant annet Kråkesølv og Joddski.

Høsten 2016 slapp han sin første EP – Creating a persona – part 9328 – med fem låter. Kjartan Kristiansen, gitarist og låtskriver i DumDum Boys, var produsent.

Magnus Bein opptrådte sist under Kulturnatt i Bodø sentrum 13. oktober med hele tre mini-konserter.

I et intervju med Bodø Nu i juli i år sa Magnus følgende:

– Det handler litt om å gi av seg selv. Hvis du ber om en tjeneste, så skal du alltid gi noe tilbake. Jeg håper jeg har gjort det. Om det er flyttehjelp eller å kunne ringe meg for å få en ordentlig samtale hvis du har det jævlig.

– Du har prøvd å livnære deg som musiker i mange år. Angrer du av og til på at du ikke valgte noe annet?

– Nei. Når du lever sånn gir livet en viss mening. Det gir meg noe. Å vise ekte takknemlighet er kanskje noe av det aller viktigste jeg har lært.

Det er mange i dag som er takknemlige for å ha truffet og lyttet til Magnus Bein.LES OGSÅ:

Portrett av Magnus Bein

 

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.