Marcus Krogstad ble alvorlig skadet etter å ha syklet i et hull i asfalten i fjor.

Marcus fikk hjerneblødning, slo ut alle fortennene, brakk kinnbeinet og måtte sy 25 sting etter krasj med elendig bodøvei

Skrevet av Rachel Elisabeth Antonsen
03.10.2018 20:45 - OPPDATERT 04.10.2018 10:25

Rødbrekka er en av gatene i Bodø hvor veiene er i dårlig stand. Like utenfor huset kunne Marcus ha mistet livet etter å ha satt fast sykkelen i et hull i asfalten.

Bodø Nu rykker ut med VEGPATRULJEN.
Mens det brukes milliarder på bypakken og det kanskje blir ny vei til 80 millioner kroner opp til Rønvikfjellet – forfaller nabolagsveier over hele Bodø til fare for både folk og kjøretøy. Dette setter vi søkelys på i vår artikkelserie de kommende ukene. Hvordan ser veien ut der du bor? Tips oss! Send epost til [email protected] eller ring 95 55 28 06.    

I seriens første del har Bodø Nu besøkt Rødbrekka, hvor Marcus Krogstad for et år siden kunne mistet livet på grunn av den dårlige veien.

HJELMEN DEMPET SKADENE

Krogstad ble alvorlig skadet i en sykkelulykke like ved hjemmet sitt, da han satte fast hjulet i et stort hull i bakken. 
– Vanligvis sykler jeg på andre siden av veien. Men her er det egentlig ingen annen side, forteller han og peker nedover veien hvor ulykken skjedde.

Han viser frem høyre siden av ansiktet og forteller at han måtte sy 25 sting. I tillegg mistet han fortennene, fikk en liten hjerneblødning og brakk kinnbeinet.

– Jeg husker ingenting fra fallet etter at jeg traff en bakken, forteller han. 

Etter fallet var det å huske navn den største utfordringen.

Marcus har i mange år vært aktiv innenfor sykling, og forteller at han hadde en skikkelig sykkelhjelm som dempet skadene.

Saken fortsetter under bildet. 

Marcus forklarer at sykkelhjelmen han hadde brakk på flere steder. Foto: Rachel E. Antonsen.

MÅ HA MER SØVN ENN TIDLIGERE

– Jeg var i jobb etter seks uker. Jeg jobber som psykolog, og å utrede pasienter gikk helt fint, men når jeg skulle skrive rapporter etterpå så fungerte ikke hodet.

Han har heldigvis ikke hatt alvorlige senskader etter ulykken.

– Jeg merker for eksempel at jeg må ha mer søvn nå enn før. Man blir jo satt tilbake etter en sånn trøkk, sier Krogstad som snart er ferdig med videreutdanningen sin

innen nevropsykologi. 

Det er ikke gitt at det skulle gå bra med syklisten. 

– Jeg har en nabo som er lege, og han sa at det så helt jævlig ut. Og når en lege sier at noe ser jævlig ut, da gjør det det. 

Han minnes også at det lå en blodpøl på bakken lenge etter ulykken.  

 

 

 

 

 

Debatt
Bodø NU oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.