Foto: Vegard Løknes

Magnus-saken skapte sterke reaksjoner. Nå blir det demonstrasjon i sentrum

I etterkant av at Magnus (5) opplevde rasisme på åpen gate, inviterer nå Kalle Urheim hele Bodø til demonastasjon ved Stormen Bibliotek.


– Dette handler om barna som opplever noe så grusomt som å bli trakasert for å være den de er, mens de går i 17. mai-tog. Vi skal markere til støtte for Magnus og familien, forteller Urheim engasjert.

Lørdag klokken 15:00 arrangerer Kalle Urheim og den samiske ungdomsorganisasjonen Noereh protestmarkering og infostand utenfor Stormen bibliotek.

Markeringen begynner 14:30 på torget før demonstrasjonen sakte går mot Stormen, gjennom Glasshuset. Det vil bli musikk med både Bodø-artisten Lamark og Urheim selv.

Urheim beskriver det som en markering med universets kraft og motkraft, i møte med et større problem. Bystyrepolitiker Ali Horori holder appell.

Den samiske artisten understreker at det ikke handler om å ta en offerrolle, men å finne frem stoltheten og si fra.

Saken fortsetter under bildet.

Den samiske kunstneren og artisten Kalle Urheim møter opp sammen med det han betegner som koftegeriljaen. Foto: Marie Staberg

– Vi skal møtes for å løse dette sammen. Det er ikke oss og dem, det er vi, bodøværingene.

Kunstneren utfordrer hele Bodø til å møte opp, før han konkluderer:

– Dette er større enn enkeltpersoner som Magnus eller meg. Dette skal snakkes i hjel, ikke ties i hjel.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.