Makan til kjøring i trafikken, skal du lete lenge etter skriver Bodø Nus Truls Naas.

«Har du dem bak deg i trafikken? Da vil du nok få litt av en opplevelse»

Jeg har lagt merke til det i en stund, men nå er grensen nådd.


Dette er en kommentar og gir kun uttrykk for journalistens meninger.

Denne kommentaren ble først publisert 16.07.2022

Makan til kjøring i trafikken skal du lete lenge etter.

Jeg pleier ikke å være av den typen som lett lar meg irritere. Men enkelte ganger når vi mennesker en grense. Den er nå nådd for meg, når det kommer til råkjøring i trafikken.

Og det er enkelte sjåfører i matleveringstjenesten «Food City» som har framprovosert en sterk reaksjon hos meg.

De siste dagene har jeg holdt på å bli påkjørt, og møtt på en sjåfør som skulle ta forbikjøring - i Sjøgata i Bodø sentrum.

Sjåføren, som på en finurlig måte klarte å kutte svingen ved et fotgjengerfelt, kom opp Dronningens gate og skulle videre opp mot Domkirka. Sjåføren kuttet svingen ved kontorene våre, gasset på og var en halv meter unna å treffe meg. Stoppet vedkommende da jeg forsøkte å vinke på ham? Nei. 

To dager etterpå, da jeg var på vei hjem fra jobb, kjørte jeg som vanlig gjennom Sjøgata på vei ut av byen. På dette tidspunktet var det også relativt mange biler som befant seg i Sjøgata. Plutselig møter jeg en «Food city»-bil som spretter ut i mitt kjørefelt, så tilbake igjen til sitt felt. Om det er stress eller uduglighet vet jeg ikke, men det er livsfarlig kjøring.

Det snakkes mye om trafikksikkerhet og hvordan vi skal få ned tallet på antall ulykker i trafikken. Den jobben må gjøres hos den enkelte sjåfør.

I et selskap som «Food City» (det gjelder nok flere enn kun dem), så bør sjåførene skjønne at de representerer et større selskap, og at deres uaktsom kjøring påvirker omdømmet til selskapet. Det burde også ledelsen gjøre klart og tydelig.

Jeg har pratet med flere som har opplevd at sjåførene til «Food city» kjører uaktsomt i trafikken i Bodø, siden oppstarten.

Har du dem bak deg i trafikken? Da vil du nok få litt av en opplevelse. De kjører i «rumpa» på deg, de tar farlige forbikjøringer og bryter fartsgrensene så til de grader. 

Da jeg holdte på å bli påkjørt kokte det over. Situasjonen som oppstod oppmuntret meg til å skrive denne kommentaren.

Det virket som om sjåførene «ga faen». De kjører som noen svin hele gjengen, og parkerer der det passer for dem.

Dersom standarden til sjåførene skal være på dette nivået, vil det oppstå alvorlige ulykker etterhvert. 

Jeg vet at man ikke skal dra alle under en kam, men til tider virker det som om det er en gjenganger hos flere sjåfører. Eller så har jeg bare vært uheldig å møtt på den samme sjåføren.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

kommentar