- Vi er stolte av den samiske kulturen, sier den Maria Hernes (34) som er nyansatt som samisk koordinator i Bodø2024. Foto: Pressefoto/Bodø2024

Maria (34) er nyansatt i Bodø2024: – Jeg gleder meg veldig

Maria Hernes (34) blir samisk koordinator for Bodø2024.

Det melder Bodø2024 i en pressemelding

– Jeg gleder meg veldig! Den samiske satsningen i Bodø2024 vil gjøre det mulig for oss å løfte den samiske synligheten og de ulike sakene som rører seg i Sábme opp på et nytt nivå. Det gjelder blant annet språk og den interessante diskursen rundt samisk identitet, sier Maria, som går fra jobben som samisk rådgiver i Stormen bibliotek til Bodø2024. 

Sette fart på utviklingen 

Det har hele tiden vært en uttalt målsetting fra Bodø2024 å satse sterkt på den samiske kulturen i landsdelen. Også i søknaden til EU var dette aspektet viktig. En egen samisk koordinator vil sette fart på arbeidet, og bli en kjærkommen tilvekst til organisasjonen. 

– Samisk kultur har jo i stadig økende grad blitt mer anerkjent, men via Kulturhovedstadsprosjektet kan man sette ekstra fart på denne utviklingen, og man kan nå enda flere. Vi er jo veldig stolte av den samiske kulturen og ønsker å dele den. Måten vi løser dette på er også noe jeg tror kan ha interesse ute i Europa.  

Maria har vokst opp i Bodø. Hun har sine røtter både i norsk og samisk kultur.

Høyt nivå 

Direktør for Bodø2024, Andre Wallann Larsen. Foto: Bodø2024Direktør for Bodø2024, Andre Wallann Larsen, er godt fornøyd med at den samiske koordinatoren nå er ansatt. 

– Samisk kunst og kultur blir viktig under hele kulturhovedstadsåret. Vi har for eksempel lagt åpningen av hele prosjektet til samisk uke i starten av februar 2024. Med Maria på plass får vi inhouse kompetanse som gjør vår samiske satsing enda bedre. 

Den samiske kulturen har et sterkt fotfeste i hele landsdelen, men mest interesse finner man kanskje fra utlandet. 

– I vårt nettverk ser vi at fascinasjonen for all samisk kultur er stor. Urfolks-aspektet er et tema i mange land. I tillegg vet vi at det kunstneriske nivået er svært høyt,  særlig når det gjelder samisk musikk og bildekunst, sier Wallann Larsen.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.