Brage Bjørnstad og Marie Amundsen fikk tildelt 5.000 kroner hver. Foto: Svein Spjelkavik

Marie fra Fauske ble årets unge kobberløper

Skrevet av pressemelding
10.04.2019 09:55 - OPPDATERT 10.04.2019 11:08

Stakk av med 5.000 kroner etter helgas kraftprøve.

Marie Risvoll Amundsen (16) fra Fauske IL og Brage Bjørnstad (18) fra Alta IF ble kåret til årets unge kobberløper under den 51. utgaven av rennet.

Brage, som selv har slekt på Fauske, reiste helt fra Alta for å delta. 

SPONSET AV BESTEFORELDRENE

– Jeg har bestefar og bestemor her i Fauske. De sponset turen for meg. Dermed blir premiepengene et rent overskudd. De 5.000 kronene kommer nok godt med. Det er dyrt å reise på renn utenfor Alta og utstyr koster penger. Det er ikke et problem å bruke alt til skirelaterte utgifter, sier Brage Bjørnstad. 

Den unge altaværingen koste seg stort i Sulitjelma.

– Det var en veldig fin opplevelse. Et renn med ganske tøff start og variert løype.

Kobberløpet byr på en veldig fin ramme rundt rennet med masse folk langs løypa. Det er ikke så ofte vi unge løpere opplever så mye publikum, sier Bjørnstad. 

NM OG KOBBERLØPET

Det er stort å stå i samme startfelt som verdens beste skiløpere. Det er bare i NM du opplever makan. Det er NM og Kobberløpet. Det er klart det er inspirerende, sier Brage. Han forteller at også hjemme i Alta er det forbilder som inspirerer. 

[annonse]
– Selv om Finn Hågen Krogh representerer Tverrelvdalen IL og jeg går for Alta IF har vi en felles arena i Nordlysbyen ski som organiserer alle skiklubbene i Alta. Det er inspirerende for oss unge å se at Finn Hågen har hatt samme trenere og sportstlige rammer som oss. Det gjør at jeg tenker: Kan han ja, så kan jeg, sier Brage Bjørnstad.

16-ÅRING TOK SØLV

Fauske-jenta Marie Risvoll Amundsen imponerte alle med å ta sølv blant damene som gikk 43 kilometer. Det var for eksempel godt foran Ragnhild Haga.

– Hva tenker du om at du var bare drøye 17 min bak Ingrid Mathisen og at du slår en olympisk mester med 10 minutter?

– Det er jeg ganske fornøyd med. Dette er andre gangen jeg går 43 kilometer, så det i seg selv er jo en læringsprosess. Veldig morsomt å slå en olympisk mester, selv om hun ikke gikk det hun klarte, men det er likevel gøy, sier en smilende Marie.

Hun er blir inspirert av å stå på startstreken sammen med de beste skiløperne i verden. Det er veldig gøy att de store stjernene stiller til start, det betyr mye for oss yngre løpere. Det gir også veldig motivasjon, sier Fauske-jenta.

Som har en langsiktig plan for sin skikarriere.

– Mine ambisjoner er å prøve å bli så god som mulig, og drive med det jeg liker aller best på ett høyt nivå så lenge som mulig, sier hun.

– Hva skal du bruke premien til?

– Vet ikke hva jeg skal bruke pengene til. De blir nokk satt i banken for sparing tenker jeg, eller kanskje noe av de går til ett par nye joggesko, avslutter årets unge kobberløper på jentesida.