Fra venstre: Guro Reiten, Martine Kristoffersen og Håkon Grøttland. Foto: Joakim Maylove Moltzau

Martine Kristoffersen trener med de beste i Norge

Skrevet av PRESSEMELDING
02.07.2019 09:00 - OPPDATERT 02.07.2019 11:01

Denne uken deltar grandspilleren Martine Kristoffersen på Equinors talentleir i Porsgrunn, der trener hun videre for å bli en fremtidig landslagsspiller.

Martine fra Bodø er blitt håndplukket av Norges Fotballforbund til å delta på Equinors talentleir. Underveis blir hun blant annet inspirert av de gode prestasjonene til kvinnelandslaget i VM. Kristoffersen får også tips av landslagsspiller og kommende Chelsea-proff Guro Reiten som nettopp har kommet tilbake fra VM-sluttspillet.  

– Det er imponerende å se det nivået som disse jentene viser og det lover godt for de norske landslagenes fremtid. Jeg er imponert over den enorme lysten til å lære som Martine har vist på Equinors talentleir. Jeg regner også med at A-landslagets prestasjoner under VM i Frankrike har inspirert dem ekstra mye, sier Guro Reiten som er mentor for Equinor Morgendagens Helter.   

 

BLANT LANDETS STØRSTE TALENTER

På leiren deltar rundt åtti av de mest lovende fotballtalentene i Norge. Både J15-landslaget, ett skyggelandslag bestående av 15 åringer, samt et skyggelandslag med 16-åringer og to tropper med 14 år gamle talenter er tatt ut basert på ferdigheter, holdninger, læringsvilje og sosiale egenskaper.  

– Felles for alle som er tatt ut er at de er vurdert til å være blant landets aller største talenter. Vi har tatt ut disse spillerne fordi vi mener de har noen egenskaper som på sikt kan gjøre de til en av «morgendagens helter». Dagens helter har gjort et fantastisk godt VM og er like fantastiske forbilder for jentene som er her i Porsgrunn. De viser jentene at det er mulig å skinne på den internasjonale scenen om de jobber hardt, sier fagansvarlig for landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland. 

– Kvinnefotballen har tatt enorme steg de siste årene og interessen rundt årets VM vil trolig inspirere enda flere unge norske jenter til å satse på fotballen. Det vil sørge for at vi kan få frem enda flere talenter og styrke landslagene våre ytterligere, sier Reiten. 

FAKTA OM TALENTLEIREN

Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere mellom 14 og 16 år  

[annonse]
Arrangeres i perioden 29. juni til 3. juli på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.   

Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram Morgendagens Helter hvor selskapet støtter talentutvikling innenfor idrett, kultur og realfag.  

Øverste nivå i Norges fotballforbunds Landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.  

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.