Mathias Andreassen (til venstre) er Hundholmen Byutviklings nyeste prosjektleder. Her flankert av direktør for eiendomsutvikling, Anders Mehus Coucheron. Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling

Mathias (32) er Hundholmen Byutviklings nye prosjektleder

Av Sindre Kolberg
13.02.2018 15:42 - OPPDATERT 13.02.2018 19:24

– Han skal være med å styrke gjennomføringen av det vi driver med, sier direktør for eiendomsutvikling, Anders Mehus Coucheron.

– I første omgang skal jeg begynne å jobbe med Ramsalt, Firkanten, Sjøgata 27 og deretter hotellet til Stordalen og utviklingsområde vest i molorota. Det er mye å ta tak i og det skal bli spennende å jobbe her – folk er på hugget og det liker jeg, sier Mathias Andreassen.

32-åringen er opprinnelig fra Værøy og har vokst opp med lofotfiske. Han forteller om en barndom preget av høy arbeidsmoral og forståelsen av det å være til nytte.

– Jeg begynte å skjære torsketunger da jeg var seks-sju år, har bidratt i familiens fiskebruk og jeg har med meg stor forståelse for hvordan en bedrift skal styres. Har lært verdien av en krone – at man må få inn mer enn hva som går ut, smiler Andreassen, som etter flere år med både lofotfiske, sildefiske og hvalfangst satte kursen mot skolebenken og utdannet seg til byggingeniør. 

Med seg i ryggsekken har Andreassen både gründertanken og kjennskap til høyt arbeidstempo.

– Selv om man fryser litt på fingrene, så holder man ut, sier han smilende.

GJENNOMFØRER 

I Hundholmen Byutvikling skal Andreassen inn for å styrke prosjekter på gjennomførings-siden. Han skal jobbe tett sammen Coucheron.

– Jeg har jobbet med Mathias i Skanska tidligere. Han er en positiv person som passer inn i miljøet vårt, han er ung og ambisiøs og har en ståpåvilje og gjennomføringskraft som er gull verdt. Han går den ekstra mila, kjenner bransjen, kan avanserte dataverktøy og ikke minst kjenner han til BREEAM, sier Coucheron. 

Det var ikke vanskelig å velge hverandre. Andreassen er typen som får en oppgave og gjennomfører uten å måtte detaljstyres, og i Hundholmen Byutvikling er det stor takhøyde for individuelle prosesser så lenge de fører til måloppnåelse.

– ”Her er målet”, kan jeg si til Mathias, så gjennomfører han. Det er slik jeg liker å jobbe, og jeg har ikke tid til å detaljstyre. Jeg er typen som kommer opp med ideer, prosjekter – så skal Mathias ta de ned og gjennomføre, sier Coucheron.

Mathias Andreassen gleder seg til å komme i gang. Foto: Marthe Mølstre.

FLEKSIBEL OG TÅLMODIG

Andreassen forteller om tiden på fiskebåt. En livsstil med periodevis hardt fysisk arbeid.

– Det var perioder uten mobilsignaler og mye venting. Jeg har lært å være tålmodig og samtidig fleksibel når det plutselig skjer noe og det blir intenst, forteller Andreassen.

I tillegg har han med seg det å ta ansvar i en liten gruppe.

– På en båt kan det være perioder med lite søvn, det kan være tøffe tak og heftig vær. Da er det viktig å ta ansvar i gruppen, at man spiller hverandre gode. Jeg har nok tatt med meg dette videre inn i jobbene jeg har hatt i både Skanska, i tidligere BBL, nå Nobl og Veidekke, forteller 32-åringen. 

Coucheron skal kaste opp baller, Andreassen skal ta de ned. 

STOR KAPASITET

Andreassen trivdes på havet men ønsket å prøve noe mer. Gradvis tilnærmet han seg et liv på land.

– Jeg tok ingeniørutdannelsen i Narvik desentralisert over fire år med perioder på havet. Det er fortsatt en lidenskap å fiske, men det er mest hobby nå, forteller Andreassen. 

Han husker godt da han skrev bachelor-oppgaven om Rica Scandic Havet på vårsemesteret, samtidig som det kokte med sild og torsk ute på havet. 

– Jeg var ute og fisket, og da jeg kom til land brukte jeg all restkapasitet på å skrive oppgaven. Ja, jeg har nok ganske høy kapasitet. Samtidig liker jeg å gjøre ting riktig selv om jeg ikke er en rutineperson i jobbsammenheng. Får jeg samme oppgaven hver dag, kan jeg bli litt lei, men jeg tror ikke det er fare for det i Hundholmen Byutvikling, ler værøyværingen.

– For oss handlet denne ansettelsen om personlighet kombinert med kunnskap og gjennomføringsevne. Det var et lett valg, avslutter Coucheron.

(Pressemelding)

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.