Maya vil bli studentenes øverste leder

Sitter allerede i NSOs sentralstyre. Nå tar hun opp kampen om ledervervet.

Om drøyt to måneder avholdes landsmøtet i Norsk studentorganisasjon (NSO). Allerede har Fam Karine Heer Aas meldt sitt lederkandidatur, og hun får nå konkurranse fra Bodø-jenta Maya Sol Sørgård. 

Det skriver Khrono.

Sørgård er leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus, og sitter allerede i NSOs sentralstyre. Hun har studert internasjonale relasjoner i Bodø og kommunikasjonsledelse ved Handelshøyskolen BI, og er folkevalgt for Arbeiderpartiet i Bodø bystyre. 

 — Jeg mestrer lederrollen, og det er som leder jeg vil kunne gjøre mest for studentene. Andre vil kunne gjøre en bedre jobb enn meg som spesifikke fagpersoner. Jeg trives med å se de store linjene, sier Sørgård til Khrono.

Selv tror hun at erfaringen fra Velferdstinget er en fordel.

— Jeg representerer jo både offentlige og private, med forskjellige interesser, prioriteringer, og utgangspunkt. Det er fin trening til et nasjonalt lederverv. I møte med politikere og andre interessenter er det også greit å ha noe erfaring fra partipolitikk, fordi jeg vet hvordan politikere tenker og hva som får dem til å lytte.

Blant annet vil bodøværingen at NSO bør fokusere på økt studiestøtte.  

— Økonomi er roten til mye ondt. Får vi forbedret økonomien kan vi få orden på mye annet, inkludert helsesituasjonen for studentene, sier hun.

Til Khrono sier hun at hun vil få studentene til å tenke på sin videre karriere, og vil jobbe for å knytte studenter tettere med arbeidslivet og næringslivet. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.