Med Emilie Tverbak og Ola Bremnes i spissen leverer Stormen en forestilling det kommer til å gå gjetord om. Foto: Rune Nilsen

Stormen har skapt en ny klassiker som må bli en årlig tradisjon

Skrevet av Rune Nilsen
09.06.2018 19:00 - OPPDATERT 03.11.2019 18:33

ANMELDELSE: En virtuous oppvisning i ellevill fortellerglede som sjarmerte salen i senk.

Du skjønte hvor det bar i samme sekund som teppet gikk opp. Det hang en ramsalt lukt av magi i Stormen. Emilie Tverbak brukte to sekunder på å feste jerngrepet. Derfra og ut hadde hun publikum i sin hule hånd. Og hvem kan si nei til bli med på tur inn i sagnets fortryllende verden.

GÅSEHUD FOR FULLE SEIL

Fly med skarvene fra Utrøst er basert på boka til Svolvær-forfatter Linda Lillevik. Ola Bremnes har skrevet låtene og laget musikken til forestillingen. Når du så kobler på Pias Ballettstudio og Bodø Domkirkes jentekor, kommer gåsehuden for full seil. 

Men det stopper ikke der, for bandet med Terje Mohr, Pål-Are Bakksjø, Petter Unstad, Are Simonsen og Arnfinn Bergrabb løfter det hele til nye høyder. For her finnes det sanger som kunne ha blitt listetopper helt på egenhånd, noe som sier det meste om håndverket til Bremnes.

HISTORIEN DU BARE MÅ HØRE

Regissør Anders Alterskjær velger smarte løsninger, med tanke på at dette er en familieforestilling, hvor også de yngste skal klare å henge med. Dette er rett på, klassisk fortellerkunst av typen : – Vet du hva?  Dettte bare må du høre!

Og det er her den elektriske scenepersonligheter til Tverbak spiller inn. Hun blir din personlige guide inn i stormkast og underjordiske krefter. Engasjerende, sjarmerende og hele tiden med et fandenivoldsk glimt i øyet: – Du tror vel ikke vi lyver?

NORDNORSK IDENTITET

Det beste med Fly med er at forestillingen tar utgangspunkt i et nordnorsk sagn. Som vår 12 år gamle konsulent spurte etter forestillingen: – Kan vi dra til Utrøst?

[annonse]
På spørsmål om hva hun mente var best, var svaret: – Alt! Musikken, dansen, sangene, historien. Vakkert, spennende og litt skummelt. Akkurat slik en god historie skal være.

SKAPERGLEDENS DRIVSTOFF

Nøkkelreplikken kommer et godt stykke ut i forestillingen. Fremført av ustoppelige Tverbak: – Jo mer du tror, jo mer ser du.

Fantasien er skapergledens drivstoff. Og er det noe både store og små elsker, så er det evnen til å fabulere. Det å kunne bli forført inn i et alternativt univers, med draug og bondesønner som forvandles til sorte skarver.

Konklusjon?

Fly med skarvene fra Utrøst må bli en årlig tradisjon, gjerne koblet opp mot jul eller nyttår. Stormen har skapt en ny klassiker.

 Se bilder fra forestillingen i galleriet under.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.