Merethe Lindquist. Foto: Marius Sørhus / Frivillighetsprisen.

Merethe lever og ånder for å hjelpe fattige barn – nå kan hun vinne pris

Av Sindre Kolberg
13.11.2017 12:26 - OPPDATERT 18.01.2018 17:39

Bamse B-lederen har bidratt til at over 800 barn og foreldrene deres, har fått reist på ferie.

Frivillighetsprisen er på 50.000 kroner og gis til en person som har gitt frivilligheten et ansikt, som har markert og synliggjort frivillige og frivillig innsats og som har fremmet frivillig engasjement. Prisen deles ut 5. desember - på FNs internasjonale frivillighetsdag.

En av årets finalister er Merethe Lindquist (47) fra Bodø. Som leder av Bamse B har hun bidratt til at over 800 barn og foreldrene deres, har fått reist på ferie. Hun har også bidratt til at over 1000 barn som trengte et fristed fikk delta på én gratis aktivitet per måned.

Gjennom sitt personlige engasjement for barn og unge har hun også vært støttekontakt, avlastningshjem og besøkshjem og vært frivillig for Speiderbevegelsen, Røde Kors Ungdom, Hjelpekorpset, Kvinne- og familieforbundet, Barnehjelpen, Wanda-senteret, Frivillighetssentralen og Sølvsuper sykehjem. Det er ektemannen Svein Ole Lindqvist som har foreslått Merethe til prisen.

Ut november kan hele Norge stemme på sin favoritt blant de ti finalistene og en jury velger én vinner blant de tre finalistene som får flest stemmer. Hvem som vinner får vi altså vite den 5. desember. 

(Pressemelding)

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.