Min Side, og tegning av nye abonnement er for øyeblikket stengt grunnet teknisk vedlikehold. Ved spørsmål kontakt kundesupport.

Det blåser hardt i Bodø, og på Støver er blant annet ei trampoline på avveie. Foto: Tipser

Her er trampolinen på avveie

I morgentimene kunne nok mange bodøværinger merke at det blåste ekstra.


Løse gjenstander farer fort avgårde. Blant annet er en trampoline på avveie på Støver, og det vites ikke hvor langt den har ferdes ifølge beboere Bodø Nu har snakket med.

Det er kuling i Bodø, og vindstyrken tok til allerede onsdag kveld. Bølgevarslet Barentswatch anbefaler at folk lar båtene ligge da det kan være farlig å være ute i små båter på grunn av grov sjø. 

– Ikke så mye å gnåle om

Vakthavende meteorolog i StormGeo, Olav Erikstad forteller imidlertid at finværet som bodøværingene har preget byen den siste tiden, vil fortsette i en lang periode fremover. Samtidig som man bør være obs på østavinden i Bodø. 

– Det er da ikke så mye å gnåle om. Det blir jo bare finvær fremover, sier Erikstad. 

– Nord-Norge er inne i en heldig tid avhengig av hvordan man ser på det. Det er mye vind fra øst hele veien fremover. Da kan det blåse ute på flyplassen, men det er stort sett skyet og pent vær, med temperaturer rundt null grader. 

Det ligger et høytrykk nordøst for Bodø og viser lite tendenser til å bli avløst av lavtrykk med det første.

– Det ser ut som været vil fortsette ut uka i hvert fall, og kanskje ut i neste uke også. Dette ser ikke så gærent ut altså. 

Lærer om bodøværet på første dagen

Men tilbake til det med østavinden i Bodø. Dette er nemlig basiskunnskap for meteorologer, i hvert fall om man skal tro Erikstad. 

– Når det er østavind i Nordland og i Bodø spesielt, så blåser det litt mye. Dalene går mellom vest og øst. Da kommer det gjerne vind fra fjellet der det ligger kald luft som er tung og turbulent. Når den ruller nedover dalen blir det mye turbulens, forklarer han.

– Er det noe som man burde være obs på? 

– Jeg tror nok de som bor der er klar over det fra før av. Det er noe av det første man lærer i opplæringen til å bli meteorolog, om østavinden på Bodø Lufthavn. Det er nesten første dagen, meddeler han.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.