Meteorologen om finværet i Bodø: –⁠ Uvanlig høy temperatur

Det fine og stabile været fortsetter i Bodø.


Meteorolog hos Storm Olav Krogsæter forteller at det fine være bodøværingene for tiden opplever bare vil fortsette.

– Værsituasjonen som er for øyeblikket har satt seg. Det er et stabilt høytrykk som ligger over den nordlige delen av både Norge, Sverige og Finland. Høytrykket har vært stabilt i foregående uke og det blir værende i uken som kommer, forklarer han.

Til uken vil vi få lettskyet vær med en temperatur på cirka null grader på dagtid, mens temperaturen vil ligge på litt under null grader på nattestid. Indre strøk vil få en del kjøligere temperatur som varierer mellom fem og ti minusgrader.

De som venter utålmodig på å finne frem ski og staver må legge vekk skismurningen og heller smøre seg selv med tålmodighet. På spørsmål om når snøen kommer sier Krogsæter at det kan det bli lenge til:

– Det er ikke ventet noe nedbør de kommende 10 dagene, og det er heller ikke noe tegn til lavtrykk. Dette gjelder for hele Nord-Norge sier han.

– Er det normalt med så høy temperatur i november?

– Nei. Det har vært uvanlig høy temperatur på denne tiden av året sammenlignet med tidligere år, men det vil bli litt kjøligere til uken. Indre Troms og Indre Finnmark har hatt mellom 15 og 25 minusgrader de siste 4-5 dagene sier han.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.