Foto: Roar Wiik

En uvanlig januar i Bodø: –⁠ Dere er ganske heldige som slipper det verste

Starten av uka vil været noe lik tidligere i år, og meteorologen forutser stabilt vær den kommende uken.


Vakthavende meteorolog ved StormGeo, Isak Slettebø, kan fortelle at starten av uke tre vil være av samme værtype som Bodø har hatt siste tiden.

– Det vil være flere fronter i Nordland, lite nedbør, og litt skyer hengende over byen. Det vil gjennom neste uke være opphold de fleste steder i Salten, med sjanser for litt snøfall enkelte steder i Nordland, og særlig lengre inn i fylket, forteller Slettebø.

Han forklarer at det mandag vil stort sett være opphold hele dagen, med mulighet for noen lette byger på kysten.

– Disse vil være av liten betydning, og Bodø vil nok ikke bli rammet. Temperaturen vil ligge stabilt mellom null og minus tre grader gjennom hele dagen.

Han forklarer at vinden vil bygge seg opp søndag, med østlig stiv kuling enkelte steder, men vil lette gjennom natten.

– Den beryktede østavinden vil fortsatt komme og gå de første dagene av denne uken, før det på onsdag vil ta seg litt opp igjen.

Meteorologen forklarer at det for tiden er en rolig og stabil værtype som ligger over Bodø og Salten området, og at det er lengre sør i Norge og Europa som for tiden har det heftigste været.

– Flere steder i Norge og resten av Europa har for tiden mye nedbør og vind, så dere er ganske heldige som slipper det verste.

Han avslutter med å fortelle at det den siste tiden har vært kaldere sammenlignet med normalen. 

– Normalen for Bodø i januar er på rett over null grader, dere har hatt det litt kaldere. Noe som er enda mer interessant er nedbørsmengden dere har hatt de siste tre månedene, sier han og legger til:

– Dere har hatt rundt 100 millimeter de siste tre månedene, hvor normalen er på rundt 240 millimeter. Det er ikke så ofte man ser, sier han avslutningsvis.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.