(Foto: Marion Klette)

Meteorologen varsler om vekslende vær fremover

Hittill denne uken har ikke været vært spesielt fint. Og- ikke vil det fortsette.

Det forteller vakthavende meteorolog ved StormGeo, Martin Pecnjak til Bodø Nu, selv om at været virker å være nogenlunde greit på onsdag.

– Onsdag vil vinden roe seg ned, og holde seg til en nordvestlig bris. Det vil også komme enkelte perioder med snøbyger, men ikke så mye da nedbørsmengdene som forårsaket farevarselet gjelder gjennom natten, og avtar på morgenen, sier han.

Blåser fort opp igjen

Fra torsdag blåser det seg opp igjen, og på det meste blåse seg opp til sterk kuling. 

– Torsdag morgen øker vinden igjen, da vil det komme en stiv til sterk kuling som vil avta utover dagen. Når det gjelder nedbør vil det komme byger med sludd, men ikke store mengder, forklarer meteorologen.

Likevel melder han om at på fredag minker vinden, før den øker gradvis gjennom helgen. 

– Fredag skifter vinden retning og blir svakere. Dagen ser rett og slett ganske fin ut med oppholdsvær, svak vind og lite nedbør. 

Litt uklar

Videre forklarer Pecnjak om at på lørdag blir det sørlig/sørvestlig vind, som blåser seg opp til en stiv kuling utover kvelden.

– Det kan hende det blir byger med sludd tidlig på dagen og på ettermiddagen, men det er foreløpig noe usikkert, sier han og avslutter: 

– Søndag er foreløpig ganske uklar, men slik det ser ut nå øker vinden igjen i sørvestlig retning, og blåser seg opp til storm tidlig på dagen. Her kommer det nok noe nedbør også, men om det blir snø, regn eller sludd er det vanskelig og si noe om. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.