Min Side, og tegning av nye abonnement er for øyeblikket stengt grunnet teknisk vedlikehold. Ved spørsmål kontakt kundesupport.

Meteorologene advarte Bodø mot storm: –⁠ Det er mer i vente

Før helgen ble det advart mot årets første storm i Bodø, men de kraftigste vindkastene har latt vente på seg. I skrivende stund er det knallvær og sol i Bodø.


– Det har blåst godt lengre nord i natt, hvor fjellene mot Narvik har hatt antydning til full storm. Det sørligste vi har fått registret så kraftig vær var i området rundt Lofoten. I Bodø sentrum har det ikke blåst mer enn en frisk bris, men det er mer i vente, advarer vakthavende meteorolog Mariann Aabrekk.

Selv om byen ikke har blitt preget av de verste vindkastene, kan det virke som at det vil komme noe sterke kast inn mot byen i løpet av natten.

De utsatte områdene verst

Aabrekk forteller at grunnen til at det er roligere vindmessig nå er på grunn av at vinden ligger mer mot havet, men at den trolig kommer innover mot fastlandet i løpet av søndag kveld.

– Det er ikke slik at det blir roligere og fint nå. Slik det ser ut kan det ta seg mer opp i kveld, rundt klokken 18:00 eller 19:00. Det vil ta seg opp, og mot midnatt kan man oppleve sterk kuling og storm, sier hun og tilføyer:

– Selv om det ikke har blåst innover i byen, har det blitt observert storm både til fjells og til sjøs. Med de prognosene som er nå, vil de mest utsatte områdene kjenne det mest fremover.

Svingende temperaturer

Til uken vil ikke været endre seg betraktelig fra hvordan det har vært den siste tiden. På både mandag og tirsdag vil det være mildvær, før det vil svinge litt mer inn mot helgen.

– Bodø får en liten «lomme» på tirsdag, hvor det er helt på kanten av fint vær. Foruten den lille perioden vil det være verdt å merke seg at det inn mot torsdag vil bli forbigående kaldere, før det blir mildere på fredag. Temperaturen svinger over og under null, og fare for frost og smelt. 

Selv om det som nevnt ikke har vært antydninger til storm i helgen, sier Aabrekk at man ikke er kvitt vinden med det første.

– Vindfullt er det, og skal man i høyden kan man møte siktutfordringer. Kort oppsummert er det urolig vær i vente utover uken, sier hun avslutningsvis.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.