(Foto: Marion Klette)

Meteorologene forlenger farevarslet: - Det er jevnt med dårlig vær

Været i Bodø vil holde seg stabilt ustabilt. Det er ikke meldt om ekstrem vær i Nordland, og ei heller noen store endringer som sådan.

– Det er jevnt med dårlig vær kan man si, sier  Marek Ratajczak ved meteorologisk institutt.

Forlenger farevarslet

Det er ingen store endringer for været i Bodø.  Meteorologisk institutt melder om pågangsvind og bygevær,  hvor av det vil skifte mellom regn og snø. 

Det meldes derimot om moderat fare for  lyn og torden, samt kuling langs havet og kysten

– Farevarslet ble nettopp forlenget til ut fredagen. Vi håper det gir seg utover dagen i morgen, men per nå er det fare for at det vil komme lyn også i Bodø, sier Ratajczak. 

Må passe seg for vinden

Hva bør folk tenke på i uværet? 

– Folk må først og fremst passe seg for den sterke vinden. Det vil være godt med nedbør, så ingen ekstrem fare akkurat i Bodø. Lengre inn mot Salten vil det derimot være fare for snøskred, sier Ratajczak. 

Stor snøskredfare

Meteorologisk institutt melder om rødt nivå for Region Salten. Regionen kan vente stor snøskredfare utover dagen. Det er våt snø og fokksnø. Meteorologisk institutt anbefaler å ikke ferdes i skredterrenget.  

– Det er greit å være obs, forteller Marek Ratajczak  ved Meteorologisk institutt. 

 

[annonse]

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.