Meterologen lover solskinn og varmt vær!

Skrevet av Sondre Skjelvik
16.07.2019 10:42 - OPPDATERT 16.07.2019 12:02

Solen skinner ute, men det er fortsatt noe kaldt. Statsmeterolog, Charalampos Sarchosidis, sier vi må smøre oss med tålmodighet før varmen kommer sigende mot helgen.

– Akkurat nå ser jeg at dere har det ganske greit. Det er litt skyer generelt i Nord-Norge, men dere er blant de heldige for det er sol akkurat nå. 

VARMT MOT HELGEN

Dagen i dag vil bli preget av vind fra nord. 

– Når det gjelder vinden er det egentlig ganske greie forhold, det blåser nord-vestlig frisk bris. Resten av dagen i dag vil det bli slik som det er nå, litt skyer, men perioder med sol. Temperaturen er kanskje ikke så mye å skryte av, rundt 13 grader, sier han og humrer. Meterologen er for tiden i Tromsø, så vi får tro at det ikke er noe varmere der. 

– I morgen vil det faktisk vil bli enda bedre, skyene forsvinner og på formiddagen blir det ganske bra. Temperaturen må jeg nok skuffe dere med, på grunn av Nordavinden. Den er ikke kraftig, men den bringer kjøligere luftmasser ned mot Nord-Norge. 

Torsdag blir det et hakk varmere, før det virkelig slår til på fredag. 

– Torsdag blir det fortsatt nordlig vind, men det blir skyfritt, og temperaturen stiger noe, til 15 grader. 

– På fredag vil nok temperaturene stige litt, da vil det bli en mer sørlig retning på vinden. Da kan det bli opp mot 20-22 grader, så på fredag kommer varmen, sier han engasjert.

– Fredag blir den varmeste dagen, mye sol. Lørdag er det fortsatt ganske varmt, opp mot 18-20 grader, men litt mer skyer. Det er nok grunnen til at det ikke blir like varmt som på fredag. Søndag blir også en fin dag med 18-20 grader. Oppsummert blir helgen veldig fin. Sommervarmen returnerer mot helgen, dere må bare være litt tålmodig i dag, avslutter statsmeteorolog Charalampos Sarchosidis. 

[annonse]
BADETEMPERATURENE

Om du ønsker å ta deg et forfriskende bad i helgen kan du sjekke badetemperaturene her.

I skrivende stund er temperaturene faktisk varmere enn i luften: 

Geitvågen Camping: 16.4 grader. 

Soløyvannet: 14.3 grader.

På utkikk etter sommerlektyre i solsteiken? Sjekk ut disse sakene!

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.