Foto: Marion Klette

Meterologen med oppfordring til tross for dårlig vær: – Det er ikke noe vits i å bare sitte inne og glane ut

Det ser ikke ut til å gi seg med dårlig vær med det første. Har du blitt lei regnværet? Da må du smøre deg med tålmodighet.

Tirsdag er det 17. mai, og mange av oss hadde håpet at det dårlige været vi har hatt med oss gjennom hele mai skulle avta før festdagen, men slik blir det ikke, dessverre.

Det vil si at du bør finne fram regnjakka, paraplyen og gjerne regnbuksa - for det kan bli vått.

Kaldt

Fra 17. mai kommer det mer sørvestlig vind til Bodø. Lavtrykk beveger seg derfor inn til byen og skaper nedbør. Gjennom hele uka skal det regne og i høyden kan det forekomme snøbyger.

En kjapp titt på værmeldingen viser også at du bør han en varm jakke i umiddelbar nærhet, for temperaturene bikker ikke over fem grader.

Meterolog Rune Skoglund forteller at 17. mai-nedbøret ikke vil avta med det første utover uka. Onsdag 18. mai byr på relativt små mengder nedbør og en temperatur på seks til syv grader. 

– Det vil være mindre vind. Det er stor sett bare en bris, forteller Skoglund. 

Bedre vær

Torsdag 19. mai er et unntak fra den bygetunge uka. Med temperaturer på 13 til 14 grader og stort sett oppholdsvær får bodøværingene endelig lette på regnjakka for en kort periode. 

Men oppholdet skal ikke vare lenge. 

– Torsdag kveld ser det ut til at det kommer litt nedbør igjen, forteller meterologen. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Utover hele fredag skal det regne, og det vil fortsette litt inn til lørdag. 

– Vi kan håpe på at oppholdsværet kommer til helga, men det kan jeg ikke si med sikkerhet enda, forteller Skoglund. 

– Ikke vits å sitte inne og glane ut

Meterologen har en oppfordring til bodøværingene om å ikke stenge seg selv inne når det blir dårlig vær.

– Det er ikke noe vits i å sitte inne og glane ut. Det er lurt å finne på noe, og frisk luft er uansett sunt, forteller han. 

Videre anbefaler han de som skal kjøre over fjellet om å være forsiktig. Saltfjellet kan få nedbør i form av snø fra mandag og utover uka vil det også spe på med minusgrader.

– Spesielt på kveldstid, nattestid og tidlig på morgenen bør man være obs på glatte veier over Saltfjellet, forteller meterologen avslutningsvis. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.