Fylkesleder for AUF i Nordland, Emelie Johanne Johansen. Foto: Arkiv

– MIFF, FrP og FpU kan ta seg en OD-bolle

Skrevet av Emelie Johanne Johansen
09.10.2018 09:12 - OPPDATERT 09.10.2018 09:57

Fylkesleder for AUF i Nordland, Emelie Johanne Johansen, svarer på Kassandra Petsas flammende kritikk av OD-dagen.

Det finnes knapt noe som gjør meg sintere, enn sinte og trangsynte voksne som presterer å bruke tiden sin på å rakke ned på ungdommer som enda går på grunnskolen og videregående skole.

Årets sak for Operasjon Dagsverk er ”du har ikke et liv uten frihet til å leve”. Det skal i år samles inn penger til ungdom i Palestina som lever bak vegger bygget for å begrense deres frihet. Dette er ungdom som daglig opplever rettighetsbrudd og trakassering, på grunn av en konflikt de aldri valgte å ta del av.

Frp-Kassandras innlegg i Bodø Nu i går er ukritisk og som hentet rett fra MIFFs nettsider. Jeg synes det er uklokt å være så angripende mot noe som omhandler ungdom, både dem som arrangerer og dem som deltar.

På MIFF sine nettsider står det at foredraget om årets prosjekt hadde en undertone av antisemittisme. Jeg trodde først jeg leste feil, men det kom som et slag i trynet. Her er det da altså ungdommer som visstnok bedriver antisemittisme ved å ha et prosjekt som skal hjelpe ungdom som vokser opp i konflikt. Dette er ikke annet enn trist.

Kjære ungdomsskole- og videregåendeelever som synes oppmerksomheten rundt årets prosjekt er kjip: Stå på. Ikke gi dere. Jeg håper dere koser dere med forberedelser og selve OD-dagen. Dere bidrar til å gjøre en forskjell for ungdom som ikke har vært like heldige som oss. Dere bruker en dag av livet deres på dem som ligger våkne om natten og lurer på hvordan fremtiden blir. Ikke la MIFF, FrP og FpU ødelegge denne gleden for dere.

Så til MIFF, FrP og FpU: Se lengre enn nesa deres og kom dere ut av vrangforestillingen om at Israel er den eneste verdige stat. Om dere ikke klarer å forstå situasjonen for ungdom i Palestina, så kanskje en OD-bolle 1. november kan hjelpe dere. Jeg skal i alle fall nyte min, vel viten om at stipendpengene mine går til en verdig, og viktig sak! 

Emelie Johanne Johansen

Fylkesleder, AUF i Nordland

Debatt
Bodø NU oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.