Foto: Bodø 2024
Milliondryss til unikt prosjekt:

Ønsker å skape liv i turisthyttene i fylket - nå deler de ut støtte

Sammen med Samfunnsløftet deler Bodø2024 nå ut midler til aktører som vil være med og skape kulturelt innhold i fylkets turisthytter neste sommer.


 – Dette blir noe helt unikt! Alle vet at Nordland har noe av den fineste naturen på kloden. Nå skal vi legge til en ekstra dimensjon. Vi skal fylle fylkets turisthytter med kulturopplevelser, sier direktør for Bodø2024, André Wallann Larsen i ei pressemelding.

Prosjektet heter European Cabins of Culture og starter sensommeren 2024. Kombinasjonen natur og kultur er ikke ny, men aldri har den vært mer tydelig eller spektakulær enn denne gangen.

«Se for deg en turisthytte med profesjonelle dansere i en hytte, standupshow i den neste, og så konsert med et korps i den tredje. Eller diktopplesning, rockekonsert, matservering og filmfremvisning. Kun fantasien setter begrensninger», skriver de i pressemeldingen. 

For å få dette til lyser Bodø2024 og SpareBank1 Nord-Norge Samfunnsløftet ut midler for å realisere prosjektet.

– Vi ønsker idéer og konsepter i alle tenkelige uttrykk og formater. Prosjektene må være mulig å presentere på relativt utilgjengelige steder. Noen produksjoner vil reise på turné–“fra hytte til hytte”–mens andre aktiviteter kan være stedsspesifikke, sier Wallann Larsen.

Hovedarrangementet er en tur langs hele Nordlandsruta fra nord til sør, og fra sør til nord hvor omlag 40 hytter besøkes. 

Målet med utlysningene er å skape et interessant konsept i spektakulær natur. Det skal bidra til styrking av kulturtilbudet i Nordland, og at innbyggerne i hele fylket, samt tilreisende, skal oppleve å være med på europeisk kulturhovedstad. Konseptet har også et sterkt folkehelseperspektiv.

– Dette er et svært spennende prosjekt som treffer bredt og involverer mange aktører i nord. Gjennom utlysningene gis det mulighet direkte til utøverne selv, og kunst- og kulturaktører får nye arenaer å vise seg fram på. Lokalsamfunn og frivilligheten kan være med både gjennom egne kulturelle bidrag og til gjennomføring av arrangementene. Sammenkoblingen av friluftsliv og kulturopplevelser vil gjøre dette til en helt spesiell opplevelse som vi har stor tro på, sier Kristian Haubakk, banksjef personmarked i SpareBank 1 Nord-Norge.

Kriterier:

  • Arrangementet må finne sted på en turisthytte eller andre turmål i Nordland.
  • Arrangementet skal være gratis og åpent for alle.
  • Det kan ikke søkes om ordinære driftsmidler.
  • Det kan søkes støtte til prosjekter som skal gjennomføres på flere hytter/visningssteder.
  • Prosjektet/arrangementet skal ha en ansvarlig arrangør, som har ansvar for helse miljø og sikkerhet på arrangementet. Alle arrangement skal ta hensyn til miljø og klima, og gjør det man kan for at det miljømessige avtrykket skal bli så lite som mulig. Vi må ta vare på Nord-Norge og kloden vår!

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

kultur Bodø 2024