Sjefredaktør Espen Bless Stenberg mener Botigol er i ferd med å viske ut minnet av Kasper Junker. Foto: Andreas Sandnes Olsen/Per Inge Johnsen

«Minnet av Kasper Junker blir svakere for hver gang Botigol feirer som om han har vunnet VM»

Hvem skal erstatte Kasper Junker? Det spørsmålet var det mange som stilte seg før sesongstart i Eliteserien.

 
Erik Botheim, «Botigol» som enkelte fans allerede har døpt ham, har tatt utfordringa på alvor. Han var ikke ønsket i RBK, eller passet ikke inn, som det har blitt bortforklart med. Trønderne er fortsatt høye på seg selv, på tross av at det er Glimt som er det mest suverene laget gjennom tidene i norsk toppserie for herrer. 

Torsdag tok Glimt en ny seier. Sin fjerde på fem kamper i Eliteserien, og de er allerede i ferd med å avfeie alle som mente at de antakelig bare var en nordnorsk døgnflue.

Det er mange spillere på banen som har bidratt til den gode starten på årets sesong. Men det er likevel lett å dra fra Botigol blant Knutsens menn. Årsaken er enkel. Det er målene som vinner kamper, og så langt har Erik Botheim scoret i samtlige kamper i sesongen. 

Kasper Junker skal ha en stor takk for jobben han la ned i fjorårets gullsesong, men minnet av dansken som kun ønsket seg bort fra Bodø, er dessverre i ferd med å viskes ut allerede. 

Om Botigol fortsetter sin reise, og feirer som om han har vunnet VM hver gang han scorer mål, kommer fansen til å trykke ham til sitt bryst. Alle som elsker fotball elsker også spillere som blør for drakta. Hver gang Botheimen putter for Glimt, kan man se den enorme gleden i feiringene hans. 

Hos Bodø Nus Glimt-børs stakk Botheim av med to poeng mot Haugesund. Patrick Berg tok førsteplassen med tre poeng, mens solide Nikita Haikin kom igjen med på vår børs. 

Glimt ser fortsatt solide ut. De dominerer kampene og har fortsatt overtaket mot alle sine motstandere. Uavgjortkampen mot RBK var et ran der Glimt burde tatt alle poengene. Men dette kommer bare til å bli bedre og bedre. 

Alle spådommer blir gjort til skamme av Kjetil Knutsen og resten av Glimt. I bunnen ligger en svært kontroversiell Spania-reise, men hvem bryr seg? Fotballen handler om å være kynisk. Ellers vinner man rett og slett ikke.

Spania-oppholdet var av den kyniske sorten, men ingen i Glimt så ut til å la kritikken gå inn på dem. Det ser vi resultatet av nå. For nå troner Glimt alene på topp, to poeng foran Molde som snublet mot Vålerenga.

[annonse]
RBK ligger på tredje, tre poeng bak våre regjerende seriemestere som vi er så stolte av i Bodø. 

PS: Vrakingen av Erik Botheim i RBK kan ha kostet Åge Hareide og trønderne gullet i årets sesong. Så enkelt er det. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.