Minor Majority skal til Bodø i august.

Minor Majority til Nyholms skandse

Skrevet av redaksjonen
16.03.2018 21:00 - OPPDATERT 17.03.2018 13:02

Musikkfestuka presenterer årets midnattsartist.

– Vi gleder oss stort til å ønske Minor Majority velkommen på Nyholms Skandse. Det sier noe om bandets kvalitet at de har klart å holde samme høye nivået gjennom alle de atten årene og seks albumene de har levert. Musikken passer meget godt til arenaen, og vi er sikre på at alle som tar turen til en våre absolutte paradearenaer får en flott opplevelse, sier festivaldirektør André Wallann Larsen.

Minor Majority består av Pål Angelskår, Jon Arild Stieng, Halvor Høgh Winsnes, Henrik Harr Widerøe og Harald Sommerstad. De startet som en duo våren 2000, med Pål Angelskår og Andreas Berczelly.

Deres første album, Walking Home From Nicole´s, ble sluppet ett år senere. De turnerte for første gang våren 2002, etter at gitaristen Jon Arild Stieng ble tatt opp i bandet, og Berczelly forlot sin aktive rolle i bandet, og konsentrerte seg om produsering av musikk, noe han har gjort for bandet siden.

Før Quartfestivalen 2003 ble bandet utvidet med trommisen Halvor Høgh Winsnes og bassisten Henrik Widerøe. Med et komplett band ga de ut albumet Up for you and I, i 2004. Med 24 uker på VG-lista, gullplate og flere nominasjoner for beste norske popalbum, er det vel ingen tvil om at gutta gjorde stor suksess.

Etter Europa-turneen i 2004, der de blant annet var innom Frankrike, Sveits og Tyskland, tilbrakte bandet store deler av 2005 i studio. Ved årsskifte kom deres fjerde album, Reasons To Hang Around. Igjen solgte de til gull, lå 18 uker på VG-lista, og tok med seg en Spellemannspris i klassen beste popgruppe.

(Pressemelding)

Debatt
Bodø NU oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.