Cupen er folkets turnering og breddens høydepunkt, mener Molde-trener Erling Moe. Foto: Per Inge Johnsen

Molde-trener slår alarm - mener cupen blir nedprioritert

Kommende søndag klokken 16.00 spilles cupfinalen mellom Bodø/Glimt og Molde. Nå mener Molde-trener Erling Moe at cupen nedprioriteres.

Tidligere har det blitt kjent at kongehuset dropper finalen. Deretter får NRK bekreftet at også cupfinalebanketten er avlyst – dette i samråd med begge lag. Ifølge NRK er det første gang siden 1998 at kongefamilien ikke vil være representert på finalen. 

Sliter med å selge billetter 

I tillegg sliter Norges Fotballforbund med å selge alle billettene til søndagens finale. NFF meldte torsdag at det er solgt 18.500 billetter, mens det er plass til rundt 27.000 på nasjonalarenaen i Oslo. Tradisjonelt er cupfinalen utsolgt.

Nå slår Molde-trener Erling Moe alarm på cupens vegne: 

– Det er viktig nå at cupen ikke blir nedprioritert i ett og alt. Det er et håp for fremtiden at vi ikke begynner å nedskalere cupen, for det er folkets turnering og breddens høydepunkt. Jeg håper vi klarer å holde på tradisjonen om at cupen er stor i Norge, sier Moe til NRK.

Trond Norén Isaksen, forfatter og ekspert på kongehus, er usikker på hvorfor kongefamilien ikke deltar på cupfinalen i år, men tror det handler om at kongehuset er underbemannet.

– De er bare fire arbeidende kongelige, og to av dem har noen helseutfordringer, så det gjør nok at de ikke kan takke ja til alt de gjerne skulle ha deltatt på, sier han til NRK.

Norges Fotballforbund sier til NRK at det vil være visepresident Arne Larsen Økland og statsråd Sandra Borch som vil dele ut medaljer og pokal på søndag. 

Logistikkutfordringer for en del supportere 

Glimt har vært i finalen fem ganger før (seier i 1975 og 1993, tap i 1977, 1996 og 2003). 

Ifølge Glimt-kaptein Ulrik Saltnes blir det en drømmefinale: 

[annonse]
– Det er på mange måter de to beste lagene de siste to årene som møtes. Sånn sett er det en drømmefinale, sier Saltnes til NRK.

 I følge VG er det Bodø/Glimt som får flest fans inn på Ullevaal og det er fortsatt ledige billetter til cupfinalen melder NFF:  

– Mange har nok sett på det som en umulighet å få tak i billetter, ettersom cupfinalen tradisjonelt blir utsolgt i løpet av kort tid. Siste finalelag ble klart kun for en uke side og cupfinalen spilles allerede på søndag. Det gir seg selv at det byr på logistikkutfordringer for en del supportere, sier konstituert generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kai-Erik Arstad og fortsetter: 

– Samtidig gir det sjansen til alle de som ikke har hatt mulighet til å oppleve en cupfinalefest på Ullevaal Stadion. I tillegg bor det mange romsdalinger og nordlendinger i Oslo-regionen som nå får mulighet til å oppleve cupfesten å heie frem sitt lag. 

NFF skriver på sine sider at finaleklubbenes billettkvote på 15.250 billetter fordeles på følgende måte: Først får begge lag 3.500 billetter hver, til sammen 7.000 billetter. De øvrige 8.250 billettene fordeles mellom finalelagene ut i fra gjennomsnittlig publikumstall på deres hjemmekamper i serien i fjor. For å sikre en rimelig fordeling mellom finalelagene er minimumskvoten, som tidligere, på 6.700 billetter.

Fordelingen blir slik: 

Molde: 6.837
Bodø/Glimt: 8.413

Finalelagene selger sine billetter selv.

I tillegg til de 15.250 billettene som tildeles finalelagene, så legges 2.500 billetter ut for fritt salg. 

 

Les mer om:

glimt
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.