Morten Thoresen (25) fra Bodø. Her under fjorårets VM på Jordal Amfi. Foto: Javad Parsa

Morten (25) fikk kjørt seg i viktig VM-test - ble en intens match

Lørdag kveld møtte bodøgutten Morten Thoresen opp til brytestevne i Oslo, da Lambertseter bryteklubb inviterte til Oslo Wrestling Fight Night.

Som en del av VM-oppkjøringen møtte Thoresen sveitsiske Andreas Vetsch (27), og det var ingen tilfeldighet. VG skriver i forkant av kampen at selv om de aldri har møtt hverandre i en obligatorisk kamp, så har de hatt mange tette dueller på trening.

– Med tanke på VM-oppkjøringen er Vetsch helt perfekt, og vi har trent sammen de siste dagene. Han er helt «psyko» når det kommer til konkurranse, så jeg får kjørt meg så bra som jeg må, forklarer Thoresen til avisa. 

Og det fikk han virkelig. 

Lørdag kveld møttes rivalene på matta i det som ble en intens duell. 

Én seier hver

Tidligere på kvelden møtte Vetsch nordmannen, Pål Eirik Gundersen. Nordmannen styrte store deler av første omgang, men sveitseren kom sterkere tilbake etter pause og gruste nordmannen 11-3.

Kort tid etter var det også duket for at Thoresen skulle møte Gundersen. Gundersen var lite preget av det overlegne tapet mot Vetsch og gikk hardt ut mot bodøgutten. 

De holdt en jevn kamp, og matchet hverandre godt. De gikk ut til pause med uavgjort. En pause gjorde Thoresen godt, og han kom enda sterkere tilbake i andre omgang. 

Midtveis i andre omgang får han imidlertid en trøkk rett i haka og er nødt til å teipe ansiktet. 

Den tidligere europamesteren er vant til en trøkk, og lar ikke en liten skramme hindre han i å fullføre kampen. Gundersen prøvde å presse Morten bakover, men lyktes ikke. Bodøgutten er overlegen de siste minuttene og safet inn en seier med stillingen 6-4. 

Jevn duell

[annonse]
I kveldens aller siste kamp, møter endelig Thoresen sveitsiske Vetsch. Med én kamp spilt og én seier bak seg hver, er det endelig klart for oppgjørets time. 

Sveitseren ble en hard konkurrent fra start, men 25-åringen fra Bodø var en tøff mann å presse. I starten er det Vetsch som har midten av matta, mens Thoresen har ryggen mot den røde sona. Mot slutten av omgangen våkner Morten og tempoet øker, men han går inn til pause med 0-1 til sveitseren. 

I andre omgang har han bestemt seg, og krigslysten er skrudd på fra første sekund. Sveitseren forsvarte seg bra, og det ble en intens og jevn kamp til siste minutt. 

Da kampen blåses av har 25-åringen klart å snu kampen, og vant til slutt duellen med stillingen 5-4. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.