Foto: Javad Parsa / NTB

Morten (24) med surt tap: – Inkompetente dommere

Morten Thoresen tok seg først videre til åttedelsfinale. En time etterpå tok han seg videre til kvartfinale, som han tapte.

SISTE: Morten Thoresen med surt tap i kvartfinalen.

Thoresen slo i veggen i sinne og var tydelig skuffet. Han var mest skuffet over at han feilet i et avgjørende løft, ikke dommernes vurderinger.

– Jeg er i kvartfinale og er en av verdens beste brytere. Det står 6–6 og jeg kan avgjøre, og jeg tar den ikke, sa Thoresen.

 Jeg burde vært sterk nok til å avgjøre. Jeg gidder ikke å skylde på noen, sier en tydelig opprørt Morten Thoresen til NRK.

– 2021 har ikke vært mitt år, det har vært et bedritent år. Men dette er ikke det siste dere ser fra meg, sier han.

– Surt

Thoresen åpnet sterkt i kvartfinalen mot Almat Kebispajev, men etter en nervepirrende avslutning. Kasakhstaneren fikk to poeng etter en utfordring og videodømming, mens Thoresen selv leverte en utfordring som ikke ble tatt til følge.

Dermed endte det med et bittert 6-9-tap. Dersom Kebispajev går til finalen får Thoresen bryte rekvalifisering om bronsefinale.

– Det er litt surt. Når du er i kvartfinalen og ryker på noe sånt er det bittert. Det er inkompetente dommere, de ser ikke på riktig situasjon engang, så det er helt sjanseløst, sa landslagstrener Fritz Aanes til NRK.

Tok seg til kvartfinalen

Morten Thoresen er klar for kvartfinale etter to seire i 67-kilosklassen. Først slo han mexicanske Diego Alberto Martines De Leija, før han hamlet opp med Marlen Asikejev fra Kirgisistan i åttedelsfinalen.

– Vi tar en kamp om gangen, sa han til NRK på spørsmål om hvor det skal ende for ham i mesterskapet.

– Det er noe med den første kampen. Det handler om å få blodet i gang gjennom «pumpene», og nå er vi i gang. Jeg er klar for ny kamp, sier Morten Thoresen etter den første kampen.

Bestefar Sven Thoresen hadde mange følelser etter den første kampen lørdag.

– Tårene kom. Han lå under og klarte å snu det. Jeg vet han har jobbet så hardt over så mange år. Jeg håper det går veien videre, sier han til NRK etter kampen.

Saken oppdateres.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.