Musikkfestuka med store nyheter – lanserer podcast og festivalslipp

Skrevet av redaksjonen
07.03.2018 21:00 - OPPDATERT 08.03.2018 08:07

Anne Sofie von Otter holder konserter i Stormen og domkirka, mens Musikkfestuka lanserer "Klassisk nordnorsk podcast".

Onsdag klokken 21:00 lanserer Nordland Musikkfestuke, som første norske festival, en helt egne podcast.

EGEN PODCAST

Nordland Musikkfestuke lanserer egen podcast – Klassisk nordnorsk podcast! 

I første episode har programlederne André Wallann Larsen og Fredric Persson tatt for seg festivalprofil Anne Sofie von Otter og hennes konserter under årets festival. Hva skiller en mezzosopran fra en sopran, hvordan blir man svensk hoffsanger, og hva er egentlig fransk chanson? Alt dette og mer dertil får du svar på i premiereepisoden av Musikkfestukas podcast Klassisk nordnorsk podcast!

I episodene fremover skal vi ta for oss årets festivalprogram konsert for konsert, grave dypt i den klassiske musikken og ikke minst invitere spennende gjester!

Podcasten er tilgjengelig via aCast, Podcaster og Soundcloud.

KONSERTSLIPP

I forbindelse med lanseringen av Podcasten Klassisk nordnorsk podcast slipper også Musikkfestuka to konserter med festivalprofil Anne Sofie von Otter.

Douce France – Anne Sofie von Otter synger chanson
Stormen store sal tirsdag 7. August kl. 19:00

Anne Sofie von Otter tar oss med til Frankrike når hun fremfører sanger fra sin plate Douce France i Stormens store sal.

Årets festivalprofil elsker Frankrike, og ikke minst fransk chanson. Chanson kan aller best beskrives som fransk visekunst med vekt på fortellende og poetiske tekster, og det kan nesten ikke bli franskere en når Anne Sofie von Otter tar for seg tidløse skatter fra den rikholdige franske musikkhistorien. Her får vi servert kjent og kjær musikk fra sjangerens virkelige mestre som inkluderer Charlse Trénet, Norbert Glazenberg og ikke minst Édith Piaff. Med seg på scenen har hun et stjernelag bestående av Johan Graden på piano, Konrad Agnas på perkusjon, Mats Bergstrøm på gitar, Anders Jacobsson på fiolin og ikke minst Bengan Janson på trekkspill. Sistnevnte en virkelig tangentekvilibrist og entertainer med sitt instrument.

Anne Sofie von Otter & Brooklyn Rider String Quartet
Bodø domkirke torsdag 9. august kl. 21:00

Festivalprofil Anne Sofie von Otter tar med seg Brooklyn Rider til Bodø domkirke, og byr på musikk av Sting, Elvis Costello, Bjørk og John Adams.

Strykekvartetten Brooklyn Rider har gjort seg bemerket over hele verden for sine rå og utfordrende konserter der den klassiske musikken møter samtiden. Kvartetten er like mye inspirert av samarbeidene med internationale artister som Philip Glass og Yo-Yo Ma som av søppelkassene og secondhand-butikkene i sitt kjære Brooklyn, New York. De fire medlemmene, Johnny Gandelsman, Colin Jacobsen, Nicholas Cords og Eric Jacobsen løfter fram musikken på en helt ny måte – spesielt i samspill med festivalprofil Anne Sofie von Otter.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.