Marius S. Staulen, Statens vegvesen

Nå blir også Junkerveien stengt – skal koble sammen veiene

Skrevet av Maiken Johnsen
10.10.2018 10:20 - OPPDATERT 10.10.2018 11:22

– Vi skjønner at folk synes det er plunder og heft med omkjøringer

Denne uka er Kirkeveien stengt mellom Junkerveien og Thalleveien. Årsaken er at ny og gammel veg skal kobles sammen. 

– Disse arbeidene går så langt etter planen, og vi regner med å åpne Kirkeveien for trafikk på søndag. Deretter stenger vi Junkerveien (ved Kirkeveien), slik at vi kan bygge ferdig også den armen til den nye rundkjøringen, sier prosjektleder Odd Inge Bardal i Bypakke Bodø.

Junkerveien ventes å være stengt i fire-fem dager. De som sykler og går får bare mindre endringer. Følg skiltingen.

– Vi skjønner at folk synes det er plunder og heft med omkjøringer, men vi håper på forståelse for at dette er nødvendig. Snart er både Kirkeveien og Junkerveien ferdig koblet til den nye rundkjøringen, sier Bardal.


Til helga skal bilistene ta i bruk en mindre del av den nye riksveg 80 mellom Bodøelv og Stormyra. Samtidig blir resten av strekningen innsnevret til to kjørefelt, slik at vegbyggingen kan fortsette. 

Arbeidene med omleggingen starter i kveld, onsdag 10. oktober. De to påfølgende nettene vil det bli nedsatt hastighet, stengninger og omkjøringer. Følg skilt og manuell dirigering.  

– Tunnelen skal etter planen være ferdig til våren, og det er høy aktivitet for å få veganlegget ferdig. Det er en utfordring å bygge nytt så tett opp til trafikken, og det vil bli flere omlegginger før vi er i mål. Vi håper at trafikantene fortsatt har tålmodighet med oss, og at de gleder seg over at anlegget virkelig tar form, sier Bardal. 

Debatt
Bodø NU oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.