Jon Tørset er leder i Sakkyndig nemd. Nå vil han endre eiensomsskatten for enkelte. Foto: Per Inge Johnsen/Bodø kommune

Nå får denne delen av byen lavere eiendomsskatt

Soneinndelingen og sonefaktoren for eiendomsskatt i Bodø kan komme til å bli endret i enkelte deler av kommunen.

- Sakkyndig nemd har nå bedt administrasjonen om å gjøre en avklaring på nye grenser før nemda i neste møte over påske skal gjøre endelig vedtak, sier leder av nemda Jon Tørset i en pressemelding. 

Betydelig nedgang

Områdene som nemda har sett på og som er aktuelle for lavere faktor for boliger er Nordsida fra Geitvågen til og med Festvåg, Hopen, Naurstadhøgda til kommunegrensa til Fauske, Ersvikelva til Saltstraumen og Misvær/Skjerstad fra Kvikstadheia.

– Vi har sett at sonefaktoren har slått noe uheldig ut i deler av kommunen, og skal vi nå se på mulige endringer av disse. Det er ikke vedtatt hvilken faktor det blir i de enkelte områder, men det kommer til å bli en merkbar lavere eiendomsskatt for boliger i disse områdene, sier Tørset.

Les mer: Eiendomsskatten i Bodø nådde førstesida på VG

Klagesaker

Nemda startet i dag også behandlingen av klager og skal fortløpende ta stilling til de vel 1500 klagene som til nå har kommet inn.

Fristen for å klage er 10.april.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.