Samferdselsråd Svein Eggesvik er fornøyd med at sanntid er i gang. Foto: Berit Stensland/NFK

Nå får du vite når bussen og båten går - i sanntid

Nytt system rullet ut i dag.


Det sier fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp). Først ut med sanntid er bybussene i Bodø, bussen Fauske - Bodø, hurtigbåten Bodø-Sandnessjøen, ferjene Bodø-Moskenes og Nesna-Levang.

Like rundt hjørnet er blant annet bybussene på Mo og i Narvik.

BEDRE OPPLEVELSE

– Sanntid vil helt klart gi kundene våre en bedre reiseopplevelse. De vil få oppdatert informasjon om når bussen eller båten faktisk går fra holdeplassen eller kaia. Er det forsinkelser vises også det, forteller samferdselsråden.
 
For å få den oppdaterte informasjonen må kunden bruke appen 177nordland. Den samme informasjonen får de på nettsiden 177nordland.no og inni bussene. Etter hvert kommer også informasjonstavler ved utvalgte busstopp og kaier. 

– Sanntidssystemet er spesielt bra for reisende som er blinde og svaksynte. Opplesningen inni bussen bidrar til det blir lettere å reise kollektivt, mener samferdselsråden.

SLIK FÅR DU SANNTID

•    Last ned og bruk appen 177nordland
•    På nettsiden 177nordland.no finner du samme informasjon ved rutesøk
•    Innvendig skjerm og opprop av holdeplassene på bussene
•    Informasjonstavler kommer etterhvert ved utvalgte holdeplasser og kaier

På hurtigbåten Bodø-Sandnessjøen, ferjene Bodø-Moskenes og Nesna-Levang vil sanntidssystemet være merkbart i appen og når man gjør søk i reiseplanleggeren på 177nordland.no.

LIKE RUNDT HJØRNET

I løpet av et par måneder vil sanntidssystem være på plass i bybussene i Narvik og Mo, regionbussene Bodø-Sortland, Bodø-Narvik, Bodø-Saltdal. Det skal også installeres informasjonstavler på holdeplass og kai både på Mo, i Bodø og Narvik, samt Bodø, Moskenes, Nesna og Levang. 

– Vi håper jo selvfølgelig at sanntid skal bidra til at flere velger å reise kollektivt, avslutter Eggesvik.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.