Buhre er artisten, låtskriveren, instrumentalisten og vokalisten Bjørn Morten Johansen fra Fauske også kjent som frontfigur i bandet Inculcado. Foto: Per Magne Nikolaisen

Nå går Inculcado-vokalisten sin egen vei

Torsdag står han på scenen på Dama Di, i forbindelse med ettårsfesten til konseptet Halv ti på torsdag.

Miniturné

Det blir også startskuddet fer en aldri så liten turné, der Han Sylte i Valnesfjord og Rebell på Rognan skal besøkes. Seinere i sommer skal han til Verdal og Trondheim, og i juli blir det Buhre-konsert på Paletten hjemme på Fauske. 

– Jeg har tenkt på de stedene i området som jeg synes er kule. Dette er små plasser, og konsertene blir litt annerledes. Det er greit å ikke ha så store forventninger, sier han. 

Søtt, skakt og skeivt

Dermed får nær sagt hele Salten, og litt av Trøndelag, mulighet til å oppleve det helt nye konseptet til Inculcado-vokalisten.

Men hvordan låter det? 

– Det høres kanskje litt søtere ut enn musikken i Inculcado, hvis jeg kan si det sånn? Samtidig er det rom for at det er litt skakt og skeivt, noe er litt popete mens det også finnes elementer av både country og soul i musikken, sier Buhre. 

FAKTA Hit skal Buhre i sommer

18. mai: Dama di, Bodø 

19. mai: Han Sylte, Valnesfjord

20. mai: Rebell, Rognan

17. juni: Talia Café & Bar, Verdal

18. juni: Antikvariatet, Trondheim

27. juli: Paletten, Fauske

Kompromissløst

Så langt har han hatt noen få konserter på egenhånd, for små forsamlinger. Låtene er skrevet med løs snipp, hentet fra hans eget indre univers. Fantasier og drømmer. 

– Når jeg jobber med musikken på egenhånd, er det sånn at hvis jeg kommer på en tekst, en melodi eller et riff, så lager jeg bare låta. Der og da. Enten jeg står i dusjen eller pusser opp. Her er det ingen som har noe de skulle sagt, sier han. 

Se videoen av Buhre-låta Faught it off her: 

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Mens låtskrivingen i Inculcado er en demokratisk prosess, er veien kortere til en ferdig låt i Buhres univers.

– Det er litt deilig å slippe å kompromisse.

Ikke helt alene

Det betyr ikke at han er helt alene om prosjektet: Når han drar ut på veien, har han med seg Fredrik Teodor Siggerud og Ørjan Olsen fra Inculcado. Som også har bidratt i prosessen med å få skissene til ferdige låter. 

Når Buhre etter hvert begynner å jobbe i studio, vet han ikke om det blir med band eller helt alene. 

– Når jeg har laget låtene, har jeg hatt i tankene at de skal kunne spilles med fullt band. Men de kan også funke helt nedstrippa, sier han. 

Og gleder seg til å dra ut på veien med helt nytt materiale. 

– Grenseløse idéer sammen med et multi-instrumentalt krydderfra bandet vil utløse noen veldig fine musikkopplevelser, sier han. 

Buhre  er et nytt navn, men mannen bak har flere års erfaring fra bransjen. Artisten ønsker å gi publikum det de fortjener – kvalitet, puls og følelser, sier han. Foto: Per Magne Nikolaisen

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.