Foto: Det Virkelig Gode Liv

Nå er dørene åpne for gjester igjen

Skrevet av Bodø Nu
08.02.2015 11:47 - OPPDATERT 20.01.2018 22:54

Høsten 2013 kjøpte ekteparet Pål Skjegstad og Anne Jakhelln eiendommen Skagen Gaard på Straumøya ved Saltstraumen. Nå har de åpnet dørene før gjester igjen.

Den 92 mål store tomta, som ble solgt av Sjur Langslet og selskapet Det Virkelig Gode Liv AS, hadde en takst på 8,7 millioner kroner, og en prisantydning på 6,5 millioner. Salgsprisen skal ha endt noe under takst.

- Ikke som før

Planen til Skjegstad og Jakhelln var i utgangspunktet å bo der selv. Men i fjor vår fortalte paret Bodø Nu at de så på mulighetene for å leie ut rom og drive serveringssted.

- Det blir ikke helt som før da Det Virkelig Gode Liv eide stedet. Primært kjøpte vi det ikke for å drive et serveringssted, derfor blir det ikke helårsåpent som det var før, sa Skjegstad til bodonu.no den gang.

Startet opp igjen

I slutten av januar i år kunne de nye eierne melde følgende:

"Skagen Gaard kan gledelig dele at vi har startet opp driften igjen, og det er nå mulig å booke konferanser, selskaper og andre samlinger/festligheter både for bedrifter og privatpersoner."

Blant de eldste

Gården, som er en av de eldste i regionen, ble bygd i 1624 som et adelsgods av Klaus Brokkenhuus. Siden har stedet blitt påbygget og utvidet flere ganger. I 1907 ble tomta kjøpt av Bodin kommune for å bli benyttet som fattiggård og senere gamlehjem. Det ble også drevet gårdsbruk ved gården helt frem til 1971. Det har også i lengre tid blitt brukt som gjestegård.

Bli medlem av Bodø Nu for å få tilgang til hele saken, og mye mer!

Få full tilgang til Bodøs lokalavis. Vi satser hardt på de beste nyhetene fra ditt nærmiljø, sterke reportasjer, videoer og meninger.
Vårt mål er å gi deg de beste historiene om Bodø og bodøværinger.

Nå kan du få Bodø Nu for kun 49 kroner for første måned. 
Etter 1 mnd er pris kun 149 kr/mnd – abonnementet fornyes automatisk – ingen bindingstid

Er du bedrift og ønsker bedriftsabonnement, kan du gå til sende en e-post til [email protected]

Kontoregistrering

Velg Betalingsmetode

Kort
Vipps

Velg abonnement