ERFAREN FESTIVALGJENG: Snart samles vennegjengen for å lage festival igjen. Christian Lorentsen og Tina Ditlefsen gleder seg til å få Ole-Johnny Pettersen, Jim Marthinussen, Roger Jacobsen og Baard Revheim på plass sammen med seg i Fageråsen i mer enn piksler. Foto: Roger Marthinsen/Rana No

Nå lager Christian ny festival - på Mo

Av Roger Marthinsen/Rana No
10.10.2017 20:30 - OPPDATERT 22.01.2018 21:10

Skal hylle den sorgløse tiden.

Vennegjengen har savnet hverandre så mye at de fant ut det var på tide med en skamløs flørt med gamledager.

Resultatet er iFjord, som igjen samler gjengen for å lage festival i Mo i Rana.

– Vi er så glade for at vi endelig skal få jobbe sammen igjen, sier festivalsjef Christian Lorentsen.

Han har sammen med Tina Ditlefsen, Ole-Johnny Pettersen, Jim Marthinussen, Roger Jacobsen og Baard Revheim samlet flere års felles festivalkompetanse i den nye festivalen iFjord, som går av stabelen for første gang i Fageråsen 22.-23. juni til neste år.

Bryggedans på steorider

Hovedarenaen blir på den store fotballbanen, som tidligere har huset både sirkus og tivoli.

– Det er på tide med litt sirkus i Fageråsen igjen, og vi har laget et konsept vi har virkelig tro på. Dette blir en hyllest til 80- og 90-tallet i alle ledd. Fet rock, pop, disco… Artister, kulisser, staffasje og grafisk profil skal skreddersys for vie ei hel helg til en skamløs flørt til den sorgløse tida hvor vi bare møttes og koste oss sammen, sier Christian Lorentsen.

Han kom til Mo i Rana for første gang den 30. august i 1997, og dro rett på bryggedans med DDE på Toraneskaia.

Saken fortsetter under bildet.

PLASS I PALASS: Et svært palasstelt skal romme publikum som lar seg lokke til nostalgitripp i Fageråsen. Foto: maxitelt.no.

Han hadde aldri vært på festival, og ble umiddelbart fenget. Dette ville han også være med på. Kanskje er det nettopp derfor han beskriver iFjord som en bryggedans på steroider.

Publikum inviteres inn i en tidskapsel, hvor alt skal være med på å trigge de gode minnene fra en svunnen tid.

– Vi blir jo veldig lykkelige om folk også kler seg ut. Høyt hår, paljetter og pasteller er et must. Vi kommer også til å ha en liten stasjon hvor de som vil det kan få hjelp til stylingen. Her kan du se på bilder og plukke ut hvilken stil du vil kjøre. Hva med Kate Guldbrandsen? Eller Limahl? sier pressetalskvinne Tina Ditlefsen.

Slipper artister på egen fest

I alt ti artister skal spille i Fageråsen fredag og lørdag. Og skal det være sirkus, så skal det være sirkus.

Det blir rigget opp et enormt palasstelt i Fageråsen som skal huse to scener, ølbar, vinbar, flere sitteplasser og mye mer. 

– Vi har alle seks jobbet med festivaler i en årrekke, og her har vi virkelig lagt hodene i bløt for å finne en konsept som ingen andre har. Vi har jobbet for å lage noe for rock n’ roll-byen Mo i Rana, som kan ta oss tilbake til gyldne tider i byen. Som da Åge Aleksandersen stoppet på Bleak House på gjennomreise, fordi han mente ingen publikummere var ærligere enn de vi har her. Satt låten han testet ut fikk han stående ovasjon. Gjorde den ikke det, kastet de flasker. Det samfunnet skal hylles, sier Christian og ler.

– Nå blir det sirkus i Fageråsen igjen, og omgivelsene kunne ikke vært bedre. Historisk sus og utsikt over byen og den vakre Ranfjorden. Det blir en jovial og tilgjengelig festival. Midt i byen. 

Artistene slippes med brask og bram 27. oktober i Teaterkafeen. Her blir det også pulserende rytmer med festival-DJ Truls Puls og gratiskonsert med MinTrio. 

– Vi håper mange vil bli med å feire det som forhåpentligvis blir det første av mange artistslipp til iFjord, sier Christian Lorentsen. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.