Henrik Lamark har sagt opp jobben som produsent for musikkfestuka. Nå håper sjefen å finne hans etterfølger før årets festival. Arkivfoto: Mariell Tverrå Løkås

Nå slutter Henrik i musikkfestuka

I dag ble stillingen som produsent i Nordland Musikkfestuka lyst ut. Søknadsfristen går ut om en knapp uke. 

– Jeg har valgt å gi beskjed tidlig, slik at musikkfestuka kan få på plass en erstatter før høstens festival. Jeg skal være i jobben til årets musikkfestuke er vel i havn, sier Henrik Lamark. 

Kort søknadsfrist

Direktør for Nordland Musikkfestuke, André Wallan Larsen, håper å ha etterfølgeren på plass innen 1. august. Derfor går søknadsfristen ut torsdag i neste uke. 

– Det er viktig for oss å ha en produsent på plass. Produsentjobben er en av i alt fire faste stillinger i organisasjonen, og en full, fast jobb. Så man skulle tro den var attraktiv, sier han. 

Larsen er klar på at det er mange flinke folk i kultursektoren, både i regionen og resten av landet. 

– Så vi har et håp om å finne den riktige i tide til årets festival, slik at vi får en glidende overgang. 

Tre år som produsent

Henrik Lamark er i år produsent for sin tredje festival. 

– Jeg er en rastløs fyr som liker å holde på med mange ulike prosjekter. Nå har jeg vært her i tre år, og da er det på tide å gjøre andre ting. Jeg er i den situasjonen at jeg verken har kone, barn eller hus, og står dermed fritt til å gjøre hva jeg vil, sier han. 

Akkurat hva han skal bruke tiden på til høsten, gjenstår å se. 

– Nå har jeg akkurat bestemt meg for å si opp, og levert oppsigelsen, så det er litt tidlig ennå. Men jeg liker jo blant annet å være med både i teater-, opera- og danseforestillinger, noe som har vært litt vanskelig å kombinere med en fast jobb. Det blir nok mer av det, uten at jeg har noen helt konkrete planer ennå, sier han. 

– Men det viktigste nå er å fokusere på årets utgave av musikkfestuka. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.