Ungdomsbilletten på buss reduseres til 250 kroner. Foto: Vegard Løknes

Partiet ønsker billigere bussbillett for ungdom

Nordland Arbeiderparti ønsker å innføre ungdomskort på bussen til 250 kroner.


 I helgen som var deltok til representanter fra AUF på Nordland Arbeiderparti program- og nominasjonsmøte. Her talte de ungdommens sak, som nå har fått gjennomslag. 

Et av de viktigste gjennomslagene for AUF er ambisjonen om at prisen på ungdomskortet i Nordland skal reduseres til 250 kroner, det kommer frem i ei pressemelding fra partiet.  

Leder av AUF i Nordland, Embla Sørensen, er svært fornøyd med et så viktig gjennomslag.  

– Det viser at Nordland skal være ungdommens fylke, og at Nordland Arbeiderparti tar denne ambisjonen på alvor.

Nordland fylkeskommune har cirka 2000 borteboere i videregående skole, og det å redusere ungdomskortet til 250 kr vil være positivt for alle disse så de kan reise hjem i ferier og helger for en enda billigere penge.  

– Det at vi kan vise at vi står på lag med borteboere i Nordland er viktig, spesielt i et fylke som Nordland. Vi er veldig stolte og fornøyd over dette gjennomslaget som vil si så mye, for så mange, avslutter AUF-leder Sørensen.   

Også fylkesrådsledere skryter av AUFs tydelige engasjement i denne saken.  

– Vi tar ungdommen og AUF på største alvor. Fantastiske AUF har jobbet målrettet med å redusere prisen på ungdomskortet. Nå går vi til valg med en klar ambisjon om reduksjon til 250 kroner i neste periode, sier fylkesrådsleder for Nordland Arbeiderparti Remi Solberg.   

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.