Hyttepåske? Ikke tale om, ifølge leser Vegard Kristiansen. Illustrasjon: Pixabay

– Nå er det faen meg nok!

MENING: Vegard Kristiansen mener kravet om å få bruke hytta i påsken er flaut, flaut og atter flaut.

Det er fortsatt en svært liten del av denne befolkningen som snart går i fakkeltog for å stå på sine såkalte rettigheter for å dra på hytta. De er heldigvis få, men de får alt for mye spalteplass! De glemmer pliktene sine, og det er å være en lydig borger i kriser. De er faktisk så frekk at de melder flytting, krever tilbake eiendomsskatt og finner alle mulige slags unnskyldninger for å dra på den hytta. Og bak de står jurister, opposisjons politikere, advokater, journalister og all slags tullinger som ikke vet å bare si «ja kanskje du har denne rettigheten, men vær hjemme nå».

I stedet så gror det en slags gnistrende debatt om at dette kan ikke regjeringen gjøre, at vi lever i et fritt samfunn og jeg har da rett til å bruke hytta mi. 

Det er flaut å se på, og det er flaut at her sitter man i verdens navle mens mennesker dør som fluer rundt oss i hele Europa, en bølge som kan nå oss i Norge når som helst. Helsevesenet jobber som gale, og vi sliter med å skaffe livsnødvendig utstyr. Stort sett hele befolkningen står på, de er med på dugnaden som våre politikere har bedt oss om å være med på. Folk melder seg til frivillig tjeneste til helsevesenet i påsken. Men dere skal absolutt på hytta i påsken!!?? 

Samtidig i samfunnet så jobber beredskapsetatene med mennesker i krise. Barn som blir mishandlet, branner, ulykker, vold og rus i hjemmet, og mange mennesker i dype personlige kriser. Politiet, ambulanse, brann og øvrig redningstjeneste har nok å gjøre. Og vi har ’en utfordring, vi vet ikke hvor mye denne epidemien slå ut nødetatene. Altså, de vil ha minst mulig unødig kontakt med mennesker for å opprettholde en minimum av beredskap for å hjelpe mennesker i krise. Med et økende antall syke av covid-19 så trengs ressursene her også. 

Da trenger vi ikke en redningsaksjon på en selvopptatt tulling på fjellet som «bare» skulle ta en kjapp topptur og nå ligger i fjellsiden og trenger hjelp. Vi trenger heller ikke et nødanrop på den andre selvopptatte tullingen som har gått gjennom isen 1 mil inn på fjellhytta si. Og vi trenger heller ikke nødanrop fra den selvopptatte pampen som fikk hjerteinfarkt på fjellet som utløser store ressurser i en redningsaksjon fordi helikopteret ikke kan fly pga av dårlig vær. Et oppdrag som utløser store ressurser for å berge livet hans. Hadde samme fyren vært hjemme så ville kanskje oppdraget tatt 30 min med en ambulanse og rett inn på sykehuset. Alle må jo hjelpes uansett hvor de er, men nå må befolkningen hjelpe nødetatene til å bruke minst mulig unødvendig tid. 

Bør jeg dra på hytta i påsken uavhenging av kommune? NEI!

Kan jeg dra på telttur, gammetur, lavuutur, sove-under-klippe-tur, campingvogntur eller alle andre former for tur som kan innbefatte en risiko for at nødetatene må starte en redningsaksjon for å hjelpe deg? Svaret er NEI!! 

Gå korte turer i nærmarka, grill pølser i hagen og hygg dere med brettspill og kos hjemme! 

Hvis dere med dette forferdelige selvopptatte hytteviruset ikke har skjønt noe enda, så håper jeg venner, bekjente og familie rundt dere forteller til dere at dere er noen tullinger som ikke respekterer andres liv og helse! 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Det er tid for å utføre sin borgerplikt og ikke hevde sine rettigheter. 

God påske. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.