Foto: Andreas Sandnes Olsen

Nå er det nesten gratis å bruke strøm i Nord-Norge

Prisen kan ikke bli noe særlig lavere.

Oversikten over strømprisene tirsdag viser at du denne dagen kan la det meste stå på uten at det koster deg nevneverdig.

Snittprisen er 0,02 kroner per kilowatt time hele dagen tirsdag. Dette er også makspris for samme døgn.

Minsteprisen blir på 0,01 kroner mellom klokken 15 og 16 og er den klart laveste i landet. Det melder strømbørsen Nord Pool på sine nettsider. Tirsdagens snittpris per kWh er 0,01 kroner lavere enn mandag og 0,20 kroner lavere enn samme dag året før.

En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.

Snittprisen i landet vil tirsdag ligge på 1,07 kroner per kWh. Det er 0,04 kroner lavere enn på mandag og 0,61 kroner høyere enn samme dag i fjor. Den høyeste døgnprisen på strøm tirsdag finner vi i Sørvest-Norge på 2,18 kroner per kWh.

I tillegg til spotprisen på strøm kommer forbruksavgift (16,69 øre per kWh), avgift til Enova (1 øre per kWh) og et eventuelt påslag fra strømselskapene. På toppen av det hele legges en merverdiavgift på 25 prosent, og for seg selv kommer nettleien. I Nordland, Troms og Finnmark er det ingen merverdiavgift på strøm, og i Finnmark og Nord-Troms slipper man også å betale forbruksavgiften.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.