Festivalsjef Ørjan Strand slipper nå første runde med artister til årets Gatafestival. Foto: Truls Naas

Nå er fire artister til klare til Gatafestivalen - helnorsk artistslipp

I sommer er det klart for årets Gatafestival på Fauske.

12. - 13.august braker det løs for årets Gatafestival, som arrangeres for første gang på to år uten koronarestriksjoner.

Festivalsjef Ørjan Strand kan i år som i fjor love en helg med spennende artister, og filosofien er det samme: – Vi går for de artistene som folk kjenner til og ønsker å se.

Det er sluppet 3000 billetter til festivalen, og det forventes at alle disse blir solgt.

Artistene i det andre slippet er Vinni, Isák, Melody B og Elsk.

VINNI

Øyvind Sauvik, bedre kjent som Vinni, slo først gjennom som frontfigur i duoen Paperboys. Foto: PressefotoMed hits som «Barcelona» og «Lonesome Traveller» tok duoen Paperboys landet med storm, og var i en årrekke sentrale i det norske hip hop-miljøet. Siden den gang har frontfigur Vinni valgt å stå på egne bein og til manges glede gått over til å gjøre det på morsmålet.

Etter å ha deltatt på tv-suksessene «Hver Gang Vi Møtes» og «Kompani Lauritzen» ble han virkelig allemannseie og stadig flere har fått øynene opp for hitmakeren som har servert oss radiofavorittene «Stjernestøv», «Sommerfuggel i Vinterland» og God Morgen Norge». I tillegg til å toppe listene utallige ganger, kan Vinni uten tvilregnes som en av de mest erfarne liveartistene i Norge og har stått på de fleste festival og klubbscenene vi har her i landet.

– Nå er han aktuell med ny musikk og det er utrolig gøy å kunne meddele at han endelig skal spille på Gatafestivalen!

Festivalsjefen selv forteller at de er svært fornøyde med å ha fått med den rutinerte rapperen på laget. 

– Vi er superfornøyde med å ha fått med Vinni, og fornøyd med at sommeren endelig kommer tilbake som normalt. Dette blir rett og slett ekstremt bra, forteller Strand. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
– Det var en jobb som måtte gjøres for å få kabalen til å gå opp med å få Vinni til festivalen, men han var gira på å spille og vi var gira på å få han dit så da fikk vi det til. 

ISÁK

2020 var ambisjonsnivået høyt, men med en pandemi som satt hele musikkbransjen på vent, måtte de plutselig endre å planene.

– Vi var heldige som hadde hverandre i det pandemien snudde alt opp på hodet. Vi stakk i studio og skrev et album som låter rimelig episk , om jeg får si det selv, sier Ella Marie.

ISÁK består av vokalist Ella Marie Hætta Isaksen, produsent Daniel Eriksen og trommeslager Aleksander Kostopoulos. Foto: Pressefoto

De slapp deres andre album «Roasut» i januar 2021, til stor jubel fra fans
og kritikere. Albumet handler om alle stormene og kamper vi mennesker står i, og berører mye av tematikken vokalist Ella Marie Hætta Isaksen brenner for. Både klimakamp, miljøvern og kampen mot rasisme er sentrale temaer i albumet. Når ISÁK står på scenener det vel så mye aktivisten Ella Marie som vokalisten, som står på scenen.

Kombinasjonen av dansbare synthmelodier, slående trommerytmer og en råskap i Ellas tekstformidling har vært ISÁKs suksessoppskrift på scenen. Publikum får rom til å komme som den de er, og gi seg hen til musikken.

– ISÁK har toppet listene i både inn og utland, og jeg gleder meg selv veldig til å se de live, sier Strand til Bodø Nu. 

MELODY MARKET

Melody Market er Norges nye sikkerstikk når Ola og Kari Nordmann skal ha seg en real fest. Melody Market er bandet som sikter bredt, modig og med tung skyts. De har på kort tid oppnådd sin popularitet ved å spille sterke versjoner av et enormt tvalg låter og utøver en fantastisk energi og sultenhet på å overbevise hver eneste plass de besøker.

Melody Market spiller på event, festival- og klubbscener over hele landet, hele året, og har i løpet av halvannet år gjort om lag 150 opptredener. Bandet har også rukket å gi ut 5 singler på den korte tiden. Signert med plateselskapet Touchdown Music AS, som driftes fra ærverdige Nidaros Studio i Trondheim.

Bandets medlemmer møttes tilfeldig da de som freelancere ble huket inn til å spille på cruiseskip. Etter en periode med sjøsyke og klaustrofobi bestemte de seg for å forme Melody Market, for så å returnere til fast grunn, og ta fatt på samtlige landsdeler.

– Melody Market spiller rundt om i hele landet, og er en perfekt booking for gata. Jeg tror mange som ikke kjenner til bandet kommer til å få seg en overraskelse over hvor bra det er, og det er noe av det som er så fantastisk med festivalen. Det er spennende at man får oppleve noe man kanskje ikke forventer når man kommer på festival, sier Strand. 

Saken fortsetter under bildet.

Bandet består av vokalist og gitarist Stig Nergård. Trommeslageren Andreas Nergård. Bandets bassist er Åsmund Evja Eikill. Foto: Pressefoto

ELSK

Elsk ble dannet i 2020 av trioen Kim Lie, Aleksander Emilsen og Chris Slettvoll. Høsten 2020 slapp bandet singelen «alt e litt bedre nu» som ble spilt både på lokalradio og NRK Nordland. Januar 2021 signerte de med KKV for albumet «Hjertet æ bar». Plata ble sluppet mars samme år. Kritiker i Avisa Nordland, Rune Slyngstad ga plata terningkast 6. Desember samme år blir albumet kåret til årets beste utgivelse fra Nordland foran en rekke nasjonalt annerkjente artister.

Høsten 2021 brukte Elsk på å turnere i Nordland, fra de største byene til øyer langt ute i havgapet. Turneen ble avrundet på Kjerringøy, hvor bandet ble det første bandet til å spille på den nye lokasjonen for TV2 suksessen «Hver gang vi møtes».

I Mo i Rana skrev lokal presse: himmELSK stemning i Teaterkafeen.

April 2022 vant ELSK Nord-Norges største låtskriver konkurranse «Den store låtfesten» i Stormen konserthus. I Den sammenheng slapp bandet singelen «Det hyla i bremsan». Som fikk teningkast 6 i AN.

Festivalsjefen selv forteller at de er godt fornøyde med lineupen. 

– I sammenheng med det som allerede er på plakaten er vi godt fornøyde. At sommeren kan kicke inn normalt uten kohorter og restriksjoner blir veldig deilig, sier Strand. 

– Har du en oppfordring til folket før sommeren? 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
– Gled dere! Det er masse som skjer, og det anbefales å få med dere så mye som mulig. Vi har kjent de siste årene at man ikke skal ta det for gitt, avslutter festivalsjefen. 

Elsk ble dannet i 2020 av trioen Kim Lie, Aleksander Emilsen og Chris Slettvoll. Foto: Pressefoto

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.