Nå er hele programmet til Nordland Musikkfestuke klart. Foto: Linn Borgland Johansen

Nå er hele festivalprogrammet klart

Nå er programmet for Nordland Musikkfestuke 2023 klart.


I august arrangeres Nordland Musikkfestuke nok en gang i byen. I en pressemelding kommer det frem at festivalen har samlet sammen en rekke forskjellige artister fra hele verden. 

Nå er nemlig hele programmet klart.  

– Musikkfestuka ønsker å vise at den klassiske musikken ikke er i en egen boble, men kan tåle å bli spilt på mange ulike måter og settes sammen med annen musikk som gjør det klassiske repertoaret tilgjengelig for et stort publikum, skriver de i pressemeldingen. 

Fra Ukraina kommer Kyiv kammerkor, som skal spille konsert i Bodø domkirke. 

– Kyiv kammerkor har opptrådt på noen av de aller største scenene i verden, men har naturlig nok fått en helt annen hverdag det siste året. De kommer fra Kyiv til Bodø for å dele korsang på aller høyeste, internasjonale nivå, samtidig som de presenterer ukrainsk kultur på sitt sterkeste. 

Tidligere i mai offentliggjorde festivalen at Lautten Compagney fra Berlin kommer, sammen med årets festivalprofil Tora Augestad. 

Tora Augestad omtales av arrangøren som en av Norges mest interessante musikere med en stor internasjonal karriere. Gruppen hennes, Music for a while, skal ha konsert i Bodø domkirke.  

Andre artister som kommer til Bodø er Mulatu Astatke, Metteson og Katarina Barruk. Sistnevnte blir et av høydepunktene, skriver arrangøren. I tillegg skal Darling West med venner: Øystein Greni, Marit Larsen og Terje Nohr opptre på Nyholms Skandse.  

– En del av Musikkfestukas DNA er torgkonsertene og den gode festivalstemningen for hele byens befolkning. Torgscenen byr på et variert program med det samiske stjerneskuddet Katarina Barruk som et av høydepunktene, skriver de i pressemeldingen.

Avslutningskonserten blir i Bodøsjøen med festivalprofil Tora Augestad. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.