Her skapes Mørkved Handelspark. Foto: Vegard Løknes

Nå har gravingen på Mørkved startet

Denne uken startet gravearbeidet for den nye handelsparken på Mørkved. Parken har vært alt annet enn ukontroversiell.


Mørkved Handelspark har vært planlagt i noen år nå. Mot utgangen av 2019 la kommunen ut et varsel om utvidelse av planområdet der hvor handelsparken nå bygges. Detaljreguleringen av området ble vedtatt av bystyret den 4. januar 2021.

Tidligere har Bodø Nu snakket med både naboene til den nye handelsparken, og med lederne i Bodø Næringsforum og Bodø Sentrumsforum. Kritikken har vært mangfoldig, men naboene reagerte på hvor nær handelsparken kom til leilighetene deres, og lederne i respektivt Bodø Nærings- og Sentrumsforum reagerte på at planene ville tillate detaljhandel, ikke bare plasskrevende handel, i den nye handelsparken, med en frykt for hvordan det ville påvirke butikkene i og nært sentrum.

Prosjektet ble også dyrere enn først planlagt, med over 50 millioner i ekstrakostnad.

Det siste som har skjedd i saken er at kommunen vedtok å gi tett under tre millioner kroner til prosjektet, for å bygge en gangvei der. Denne utbetalingen stilte Andreas Tymi i partiet Rødt seg sterkt kritisk til.

Bodø Nu skrev også nylig at Tesla er en av aktørene som skal inn i området når det står ferdig. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.