Nå kan DU kåre
Årets bodøværing!

Skrevet av Bodø Nu
15.11.2018 18:00 - OPPDATERT 29.11.2018 19:49

Vi har 10 fantastiske kandidater klare - men det er opp til deg hvem som går av med seieren.

I 2016 vant Gøran Aamodt.

I fjor gikk prisen til Sumaya Jirde Ali.

Nå skal Årets bodøværing deles ut for tredje gang. Kampen står mellom 10 forskjellige men høyst verdige kandidater, som er valgt ut av en jury bestående av Bodø Nus ansatte.

Men det er våre lesere som har siste ord. Du kan stemme på din favoritt nederst i saken.

– Dette er virkelig en av de hyggelige tradisjonene gjennom året, sier juryleder og redaktør Markus André Jensen.

– Som vanlig har det vært veldig vanskelig å identifisere de 10 vi mener har gjort seg bemerket eller satt Bodø på kartet i året som har gått. Men det som går igjen med årets kandidater, er at mange av dem har et stort hjerte for å hjelpe andre, sier han.

Gjennom de neste ukene skal de 10 kandidatene presenteres i intervjuer på Bodø Nus nettsider.

Parallelt med dette vil det foregå en avstemming på nett hvor leserne kan si sin mening om hvem som fortjener prisen.

Vinneren vil bli kåret søndag 9. desember.

Men uansett er oppfordringen fra jurylederen klar:

– De foregående årene har avstemmingen vært voldsomt populær. Så her er det bare å henge i – stem på din favoritt og sørg for at vedkommende går helt til topps!

KANDIDATENE

Tove Bjørnstrøm (51)

Turentusiast og ansatt i rehabiliteringstjenesten i Bodø kommune

Juryens begrunnelse:

Tove var en av to turledere som tok med seg en gruppe mennesker med til dels kraftig funksjonsnedsettelse på tur til Beiarfjellet.
I utgangspunktet en veldig vanskelig utfordring, men som Tove og de andre tok på strak arm.
Hun er et strålende eksempel på hvor mye det kan bety å legge ned en innsats for at andre skal få kjenne på ekte mestringsfølelse.


– Jeg lurte først på om meldingen var sendt feil! Det gikk tusen tanker gjennom hodet. Så begynte jeg å tenke på hva det kunne være jeg er nominert for. Den fjellturen vi var på var helt spesiell. Vi gikk og smågråt om en annen, for det var så fantastisk å se hva de fikk til. Vi ble rørt på deres vegne.

Sondre Skjelvik (27)
Løper og ildsjel i bedriftsidretten

Juryens begrunnelse:
2018 har vært året der Gampen for alvor har våknet til liv igjen, i regi av Bedriftsidretten i Bodø og anført av Sondre Skjelvik.
Hundrevis av deltakere har vært med på løpene rundt om i Bodø – og Sondre selv har heiet dem frem steg for steg.
Smittsom entusiasme, strålende humør – og så er han ingen ueffen løper selv, heller.

– Jøss! Det var hyggelig. Det er fint at det man gjør legges merke til, men samtidig gjør jeg bare det jeg brenner for. Jeg begynte i Bedriftsidretten i mars. Resten har vært et langt eventyr. Og dette er bare starten!

Maiken Vembre (22)
Primus motor i Bodøs teatermiljø

Juryens begrunnelse:

Maiken har gjennom året jobbet knallhardt for å få teatermiljøet i Bodø til å blomstre igjen. Hun har blåst liv i Bodø Ungdomsteater og på kvinnedagen var det oppsetning av Sensommerdansen. I tillegg har hun vært en pådriver for å gi teater større plass i kulturbyen Bodø.

– Jeg er beæret over å bli nominert, men når jeg ser hvem som har vært nominert i tidligere år – da tenker jeg ”hører jeg virkelig til blant disse”? Når det er sagt: Jeg ivrer etter at det skal bli like vanlig å gå på teater som å gå på konsert. Jeg klarer ikke å skjønne hvorfor så mange går på kino, men ikke på teater? Min drøm er at dette skal endre seg.


Bjørg Telnes (70)
Innehaver av Kjolesalongen

Juryens begrunnelse:
Fenomenet Bjørg Telnes har drevet Kjolesalongen i over 40 år. Mot alle odds, vil kanskje noen si, utenfor kjededrift, uten innkjøpssamarbeid og med en perifer beliggenhet. Bjørg er de små butikkdrivernes representant i kampen mot markedskreftene som har fjernet mye av særpreget i næringslivet. Måtte hun holde på lenge!

– Jeg tenkte først: Hva i all verden har jeg gjort? Men så tenkte jeg at jo, det er kanskje en bragd å ha holdt liv i denne butikken. Men det er jo så artig! Kundene gir meg voldsom energi. Jeg skal holde på til jeg blir minst 75 år!

Shirley Bottolfsen (84)
Bodøs veldedighetsdronning

Juryens begrunnelse:
I Bodø er Shirley synonymt med å gjøre en innsats for andre. Og selv om hun er blitt såpass gammel at hun sliter med å stå i Glasshuset i timevis, fortsetter hun å gjøre godt for andre gjennom brødrundene sine, hvor hun deler ut mat til dem som behøver det. Denne nominasjonen får hun for lang, tro tjeneste.

– Jeg synes det er helt utrolig og ble veldig rørt da jeg fikk høre om nominasjonen. Samtidig er det ikke jeg som får prisen, det er folkene som hjelper og sponser meg. Jeg kunne aldri ha drevet Shirley-aksjonen uten dem.

Per-Harald Åkervik (43)
Ansikt utad for årets TV-aksjon

Juryens begrunnelse:
Ved å dele det aller mest personlige, nemlig sin egen livshistorie, frontet Per-Harald TV-aksjonen 2018 på landsbasis.
Dønn ærlig og usminket fortalte han om sin fortid, noe som garantert bidro til å skape oppmerksomhet rundt det hele.
I Bodø ble fjorårets innsamlede sum knust – i stor grad takket være hans åpenhet, vil vi tro.

– Jeg ble tatt litt på senga – men det har mye gjort dette året. Jeg er bare en person som fronter en sak, men jeg ser på det som at saken får nominasjonen. Det var ikke så vanskelig å stille opp da jeg ble spurt. Jeg tror på Kirkens bymisjon, og jeg tror at noen må tørre å stå på barrierene av og til.

Shana Emilie Lehn (41)
Leder for tidenes første Bodø Pride

Juryens begrunnelse:
Selv om hun bare har bodd i Bodø i få år, gjorde hun seg verdig nominasjonen ved å dra i gang tidenes aller første Bodø Pride.
Og for en sukesshistorie! Shana har virkelig gått i bresjen for retten til å være annerledes.

– Jeg ble veldig overrasket og takknemlig over å bli nominert. Det gir meg enda mer driv for å få til Pride neste år også. Da jeg flyttet hit ble jeg forbauset over at det ikke var et slikt arrangement her. Så jeg følte at jeg måtte få det opp å gå.

Per-Inge Johnsen (43)
Har frontet kampen mot barnekreft i en årrekke

Juryens begrunnelse:
I 2017 døde Per-Inge Johnsens datter Maja i kreft.
Da hun skulle fylt 12 år i mars, valgte han å bruke datterens bursdag til å samle inn penger til kampen mot barnekreft.
Dette gjorde han i tillegg til en utrettelig innsats for å samle inn penger til det samme formålet, blant annet ved å delta på Team Rynkeby.

– Det er en ære å bli nominert. Og det at jeg fikk inn så mye penger viser at menneskene som ga har skjønt at vi må kjempe sammen mot barnekreft. Det er folk før meg som har trådt opp en vei, og selv om Maja ikke overlevde må vi gjøre det vi kan for at de som kommer etter kanskje kan overleve.

Christian André Pettersen (29)
Vant Bocuse d’Or Europe 2018

Juryens begrunnelse:
Den første som noensinne blir nominert to år på rad. Men hva kan en stakkars jury gjøre, når Årets kokk i 2017 blir Europas beste kokk i 2018?
Det var ingen vei utenom en ny nominasjon for bodøgutten som seiler opp som favoritt til å vinne VM i kokkekunst i Lyon i januar.

– Jeg er veldig glad for å høre at jeg er nominert til prisen. Min medalje er også en medalje til Bodø og Nord-Norge, for det er hjemstedet som former grunnholdningene. Jeg er glad og stolt over å være nordlending og det gjør godt å være nominert til Årets bodøværing i den fasen med forberedelser jeg er i nå.

Janne Kristine Ruden (34)
Glimts kanskje mest engasjerte supporter

Juryens begrunnelse:
Onde tunger vil kanskje hevde at det å støtte Bodø/Glimt om dagen i seg selv kvalifiserer til en nominasjon – men Janne er virkelig noe litt utenom det vanlige. I år valgte hun å flytte til Bodø, en by hun ikke har tilknytning til, for å kunne støtte laget hun har forelsket seg i. For en supporter!

– Dette var jo veldig overraskende! Jeg føler ikke at jeg har gjort mer enn de andre aktive supporterne. For min del begynte det med at supporterne til Glimt var inkluderende og at det var gøy å se fotball sammen med dem. Så utviklet det seg til å bli en stor lidenskap. Stort sett alt prioriteres ut fra terminlisten til Glimt!

For å stemme på din kandidat: Velg bildet av den du ønsker å stemme på og trykk SEND nederst. Hver enkelt person kan stemme én gang hver. 

  

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.