Nå kan du kjøpe Shirleys skatter: – Dette tror jeg vi får en stjerne i boken for

Shirley Bottolfsen var en viktig person for svært mange både i Bodø, og Norge. Fredag og lørdag arrangeres det loppemarked i Shirleys ånd som kan gi hennes private skatter nye hjem.

– Personlig kjennes det ikke godt at tingene forsvinner. Man har jo et forhold til det aller meste, men det som kjennes godt er at tingene får nye hjem med folk som har lyst på det Shirley hadde, og som minnes henne, innleder Shirleys datter, Bente Felicity Ann Brekkhus samtalen. 

Loppemarkedet vil foregå både fredag og lørdag, og Brekkhus forklarer at da skal alt mulig forskjellig selges. 

– Det er alt fra julepynt og andre pyntegjenstander, masse småting og veldig mye dyreting. Shirley elsket jo spurver, pinnsvin og alle mulige dyr. Shirley var veldig glad i både dyr og mennesker, forteller hun. 

Alt er i Shirleys ånd

Ebba Engan forteller at noe av det viktigste med markedet er at det er i Shirleys ånd. 

– Det er svært viktig. Alt an inntekt går til stiftelsen, og Shirley hadde vært kjempeglad om hun visste at stiftelsen ble til. 

Brekkhus forteller at det for de som familie var umulig å ta vare på alt, da Shirley gjennom et langt liv hadde opparbeidet seg svært mange gjenstander. 

– Shirley hadde syns det var grusomt dersom noe ble kastet. Hun var en skikkelig samler. Det at tingene kan gå til noen som synes tingene er fine, og som kommer til å verdsette de er fantastisk. Det hadde Shirley satt pris på. 

Loppemarkedet skal foregå i Shirleys hjem, men de påpeker at det ikke er hele huset det er snakk om. 

– Det hele kommer til å foregå i en avgrenset del av hjemmet. Det foregår en flytteprosess der, så det er to rom som er satt av til markeder, forteller Engan. 

[annonse]
De to rommene som er satt av til loppemarkedet var det ikke et problem å fylle. 

– Det er ikke et problem. De to rommene fyller vi. Det er noen små ting, og noen store ting som skal selges. Vi har ordnet det skikkelig, og arrangert det i små zip-poser som det også står pris på. 

Det hele kommer til å foregå på Vipps, da det hadde blitt tungvint for de to som arrangerer å håndtere kontanter gjennom de to dagene. 

– Det er kun to av oss som skal fordele oss på å ta i mot, så det er viktig at man vet at det er Vipps det foregår på. Vi tar også i mot kontanter, men vi har ikke vekslepenger og kan dermed ikke veksle, sier Engan og fortsetter: 

– En annen ting som er i Shirleys ånd er at vi ønsker at folk tar med egne bæreposer, for gjenbrukets del. 

Stjerne i boken fra Shirley 

Gjennom samtalen blir det tydelig at det hele er lagt opp på en måte Shirley selv hadde vært fornøyd for, det stiller også Brekkhus og Engan seg bak. 

– Dette tror jeg vi får en stjerne i boken for fra Shirley. Dette hadde hun sagt var akkurat som hun ville det skulle være. Alt som blir tjent inn går til stiftelsen, som gjør det mulig for oss å hjelpe andre. 

Brekkhus forteller også at støtten, og godviljen som har kommet fra samfunnet etter Shirley gikk bort har vært fantastisk. 

– Eiendomsmegleren tok ikke provisjon på salget, da den gikk direkte til Shirleystiftelsen. Takstmannen ga halve sin til stiftelsen, bilen går til stiftelsen. Alt dette hjelper oss med å skape kapital så vi kan fortsette arbeidet hun gjorde.

Det var ikke det eneste heller, og Engan blir rørt når hun snakker om hvor raus folk er. 

– Det ble også laget en rollup da vi var med på frivillighetsdagene, som JB reklame sponset. De har vært helt enestående, sier hun. 

Alle er velkommen

Til markedet som foregår på fredag og lørdag er det ikke tvil om hva målet er. 

– Vi ønsker alle velkommen, og vi håper det blir tomt. Vi får håpe det går troll i ord, sier Engan. 

Når man snakker om Shirley snakker både Engan og Brekkhus mye om kjærlighet. 

– Shirley tenkte på kjærligheten. På de som hjalp henne, på de hun hjalp og på folk generelt. Hun tenkte mye på, og kjente mye på kjærligheten. 

De deler flere eksempel på denne kjærligheten. Brekkhus forteller om opplevelser hun hadde den siste tiden før hun gikk bort. 

– Når vi var ute å gikk den siste tiden fikk hun oppleve noe som er veldig få forunt. Folk kom bort til henne og kom med godønskninger, ikke bare om at hun hadde det bra. De kom bort til henne og fortalte hvor mye hun betydde for dem. Mot slutten var det så mye blomster i huset at jeg gikk tom for vaser å ha de i, forteller hun og fortsetter: 

– Det var som å bo på en togstasjon. Folk kom innom. hopetall for å utrykke hvor mye hun betydde. Shirley var dårlig den siste tiden, og var ikke sterk men humøret holdte hun på helt til slutten. 

For alle som ønsker å ta en tur til loppemarkedet foregår det fredag og lørdag, klokken 10 til 18 i Shirleys hus på adresse Hålogalandsgaten 31. 

 

[annonse]
 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.