I år kan også lag delta på Midnight Sun Triathlon. Foto: Sondre Skjelvik

Midnight Sun Triathlon lanserer helt ny satsing

Skrevet av Sondre Skjelvik
11.04.2019 17:00 - OPPDATERT 11.04.2019 19:02

Lørdag 13.juli arrangeres Midnight Sun Triathlon. Årets utgave byr på action midt i sentrum, og det helt nye konseptet triatlonstafett.

Triatlonstafett består av tre deltakere på hvert lag. En svømmer, en sykler og en avslutter med løping. 

– Noen synes det er skummelt å skulle begi seg ut på en hel triatlon med svømming, sykling og løping, da er terskelen lavere med en stafett, sier Elisabeth Solum som er med å arrangere årets utgave. 

Hun forklarer videre at det i år kun er mulig å stille i mixstafett. 

– Mixstafett vil si at du må ha med minst en av hvert kjønn på laget ditt. Du kan altså ikke stille med bare jenter eller bare gutter. 

Lagene deltar i distansen sprint. Den består av 750 meter svømming, 20 kilometer sykling og 5 kilometer løping. 

ØNSKER Å FÅ MED FLERE

– Kanskje noen også synes det er kult å delta som et lag, ikke bare fordi terskelen er lavere, men fordi de ønsker å prestere høyt sammen. Om du er skikkelig god til å svømme, og du får med deg en syklist og en løper så kan laget samlet prestere på veldig høyt nivå. 

I tillegg til å gjøre terskelen lavere, samt få med seg de som vil prestere sammen nevner Elisabeth at hun gjerne tar i mot bedrifter til årets triatlon. 

– Vi håper selvfølgelig at bedrifter ser dette som en mulighet til å gjøre noe sammen. Kanskje har du noen på jobb som driver med sykkel og svømming, og du driver med løping. Vi mener dette åpner for langt flere deltakere. Det hadde jo vært kult om vi for eksempel fikk med oss noen lag fra politiet eller sykehuset? 

Saken fortsetter under bildet. 

Svømming i havnebassenget er en del av konkurransen. Ole Marius Underdahl hopper gladelig ut i vannet. Foto: Sondre Skjelvik

ACTION I SENTRUM

I fjor måtte arrangørene i siste liten flytte arrangementet ut av sentrum, men i år gjør de et nytt forsøk.

– Det blir mye aktivitet midt i sentrum under årets arrangement. Skiftesonen blir utenfor Stormen, og her vil også vekslingene foregå. Det blir mange personer inn og ut her, det kommer til å bli skikkelig morsomt for publikum. 

Svømmingen foregår i havnebassenget og løpingen går blant annet ut på moloen. 

– Vi prøver å få så mye som mulig av aktiviteten i og nært sentrum. Dette er morsomt både for deltakere og for de som eventuelt vil se på. 

Saken fortsetter under bildet. 

Har du ikke lyst til å svømme? Få en venn til å gjøre det for deg! Foto: Sondre Skjelvik

INFOKVELD

– Hvordan skal de som ønsker å delta gå frem? 

– Vi kjører en infokveld for nybegynnere tirsdag 23.april på Peppes Pizza. Her vil vi gi tips om trening, utstyr og hvordan du gjennomfører en triatlon. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.